Bραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου: Αυτές είναι οι 50 ταινίες που ανοίγουν τον δρόμο για τις υποψηφιότητες στο... αντίπαλον δέος των Όσκαρ!

Αντίπαλος δέος των χολιγουντιανών Οσκαρ, τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου δίνονται κάθε χρόνο στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς σε μια λαμπερή τελετή που συγκεντρώνει όλη την αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού σινεμά 

Αντίπαλος δέος των χολιγουντιανών Οσκαρ, τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου δίνονται κάθε χρόνο στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς σε μια λαμπερή τελετή που συγκεντρώνει όλη την αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού σινεμά - από τους μεγάλους δημιουργούς, τους καλύτερους ηθοποιούς, τα πιο διάσημα ονόματα της βιομηχανίας, τα νέα ταλέντα που θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον στο σινεμά του κόσμου.
Goodbye to Language 607
Με τη λίστα των ταινιών από τις οποίες θα προκύψουν οι φετινές υποψηφιότητες για τα βραβεία να περιλαμβάνουν από το «Nymph()maniac» του Λαρς φον Τρίερ μέχρι το μεγάλο νικητή των Καννών «Winter Sleep» του Τούρκου Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν και από το «Αντίο στη Γλώσσα» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ μέχρι τα ελληνικά «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά και «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη, οι προετοιμασίες για την 27η απονομή των Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου έχουν ήδη ξεκινήσει για να κορυφωθούν με την τελετή που φέτος θα γίνει στη Ρίγα της Λετονίας στις 13 Δεκεμβρίου.
Δείτε αναλυτικά τη λίστα: 
Alienation του Μίλκο ΛαζάροφAmour Fou της Τζέσικα ΧάουζνερBeautiful Youth του Χάιμε ΡοζάλεςBird People της Πασκάλ ΦεράνBlind του Εσκιλ ΒογκτBlind Dates του Λέβαν ΚογκουασβίλιCalvary του Τζον Μάικλ ΜακΝτόναCannibal του Μανουέλ Μαρτίν ΚουένκαClass Enemy του Ροκ ΜπίτσεκConcrete Night του Πίριο ΧονκασάλοDreamland της Πέτρα ΒόλπεFair Play της Αντρεα ΣεντλάκοβαTurist (Force Majeure) του Ρούμπεν ΟστλουντFrank του Λένι ΑμπράχαμσονGirlhood της Σελίν ΣιαμάGoodbye to Language του Ζαν-Λικ ΓκοντάρHome from home – Chronicle of a Vision του Εντγκαρ ΡάιτζHuman Capital του Πάολο ΒίρτζιIda του Πάβελ ΠαβλικόφσκιIn Order of Disappearance του Χανς Πέτερ ΜόλαντKertu. Love is Blind του Ιλμάρ ΡαάγκLeviathan του Αντρέι ΖβιάγκιντσεφLife in a Fishbowl του Μπάλντβιν ΖοφονίασονLiving is Easy With Eyes Closed του Νταβίντ ΤρουέμπαLocke του Στίβεν ΝάιτMacondo της Σουμπαντέ ΜορτεζάιMiss Violence του Αλέξανδρου ΑβρανάMr. Turner του Μάικ ΛιNymphomaniac Director’s Cut – Volume 1 & 2 του Λαρς φον ΤρίερOf Horses and Men του Μπένεντικτ ΕρλινγκσονPapusza των Τζοάνα Κος-Κράουτζε και Κρίστοφ ΚράουτζεStarred Up του Ντέιβιντ ΜακένζιStill Life του Ουμπέρτο ΠαζολίνιΤο Μικρό Ψάρι (Stratos) του Γιάννη ΟικονομίδηThat Lovely Girl της Κερέν ΓεντάγιαThe Dark Valley του Αντρέας ΠροτσάσκαThe Kindergarten Teacher του Ναντάβ ΛαπίντThe Lamb του Κούτλουγκ ΑταμάνThe Tribe του Μιροσλάβ ΣλαμποσπίτσκιThe Wonders της Αλίτσε ΡορβάκερTwo Days, One Night των Ζαν-Πιερ και Λικ ΝταρντένUnder The Skin του Τζόναθαν ΓκλέιζερViolette του Μαρτίν ΠροβόστWalesa του Αντρέι ΒάινταWe Are The Best! του Λούκας ΜούντισονWhen Evening Falls on Bucharest or Metabolism του Κορνέλιου ΠορουμποίουWhite God του Κορνέλ ΜουντρούσκοWinter Sleep του Νουρί Μπιλγκέ ΤσειλάνWolf του Τζιμ ΤαιχούτουWounded του Φερνάντο Φράνκο
Τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου δίνονται ετήσια από το 1988, σε αναγνώριση των καλύτερων ευρωπαϊκών ταινιών της κάθε χρονιάς. Δέκα κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες αυτές της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Ερμηνειών κ.ά., καλύπτουν όλη τη γκάμα της ετήσιας ευρωπαϊκής παραγωγής και αφορούν αποκλειστικά Ευρωπαίους παραγωγούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς και επαγγελματίες του κινηματογράφου. Τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου δίνονται κάθε χρόνο σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη, με το Βερολίνο να παραμένει ο μόνιμος οικοδεσπότης τους κάθε δεύτερο χρόνο.
Μέσα στα χρόνια το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου έχουν κερδίσει μερικές από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές ταινίες, όπως το «Γη και Ελευθερία» του Κεν Λόουτς, το «Δαμάζοντας τα Κύματα» του Λαρς φον Τρίερ, το «Η Ζωή ειναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι, το «Ολα για τη Μητέρα Μου» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, το «Amour» του Μίκαελ Χάνεκε, η «Ζωή των Αλλων» του Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ, αλλά και το «Τοπίο στην Ομίχλη» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, η μοναδική ελληνική διάκριση μέχρι σήμερα στα βραβεία.
Η τελετή απονομής των 27ων Ευρωπαϊκών Βραβείων θα μεταδοθεί λίγες ημέρες μετά τις 13 Δεκεμβρίου αποκλειστικά από τον ΟΤΕ ΤV!
Πηγή: flix.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ