Σάλος με το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του BBC για το ξύλο των γυναικών στην Ινδία από συζύγους ή μπαμπάδες: 118.866 γυναίκες το κατήγγειλαν μέσα στο 2013!

«Ο άνδρας μου μπήκε στο δωμάτιο, κλείδωσε την πόρτα. Ανέβασε τη μουσική ώστε να μη μας ακούν από έξω. Έβγαλε τη ζώνη του και άρχισε να με χτυπάει. Συνέχισε να με χτυπά για την επόμενη μισή ώρα». Η μαρτυρία μιας από τις χιλίαδες γυναίκες που κακοποιούνται στην Ινδία.

«Ο άνδρας μου μπήκε στο δωμάτιο, κλείδωσε την πόρτα. Ανέβασε τη μουσική ώστε να μη μας ακούν από έξω. Έβγαλε τη ζώνη του και άρχισε να με χτυπάει. Συνέχισε να με χτυπά για την επόμενη μισή ώρα».


Η Αντίτι είναι μια ανάμεσα στα εκατομμύρια γυναικών που αντιμετωπίζουν ενδοοικογενιακή βία στην Ινδία.

Στη μαρτυρία της στο BBC, η γυναίκα περιγράφει πως το γεγονός αυτό, που συνέβη αμέσως μετά το γάμο τους στα 19 της χρόνια για τον οποίο φίλοι και συγγενείς από όλο τον κόσμο είχαν έρθει για να ευλογήσουν το ζευγάρι, ήταν μόνο η αρχή μιας ζωής γεμάτης φόβου και κακομεταχείρισης, από την οποία κατάφερε να ξεφύγει το 2012 μετά από 6 χρόνια γάμου.

Αποτελέσματα έρευνας όσον αφορά πότε πιστεύουν οι ερωτούμενοι ότι η ενδοοικογενειακή βία θα ήταν δικαιολογημένη


Η περίπτωση της Αντίτι όμως δεν είναι η μοναδική.

Στοιχεία από την Ινδία δείχνουν πως τα περισσότερα βίαια εγκλήματα κατά των γυναικών στη χώρα έχουν να κάνουν με ενδοοικογενειακή βία, και οι αριθμοί ανεβαίνουν συνεχώς.

Οι καταγγελείες για ενδοοικογενειακή βία ανεβαίνουν επειδή οι γυναίκες έχουν αρχίσει να αντιδρούν στην κακοποίηση και ξέρουν ότι έτσι θα μπορέσουν να βρουν βοήθεια.


Η Varsha Sharma, αξιωματικός της αστυνομίας στο τμήμα κατά της κακοποίησης γυναικών στο Δελχί, δηλώνει ότι «είναι καλό» το ότι οι καταγγελείες αυξάνονται, καθώς «αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες πλέον  δεν ανέχονται αυτή τη συμπεριφορά»

«Δεν υπάρχει περισσότερη βία τώρα από ότι παλιότερα. Η βία ήταν πάντοτε παρούσα, τώρα όμως καταγγέλεται περισσότερο», λέει.

Σχεδιάγραμμα που δείχνει την άνοδο των καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία

Σχεδιάγραμμα που δείχνει τις καταγγελιές ανα πόλη

Από 50.703 το 2003, ο αριθμός των καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία έχει ανέβει στις 118.866 το 2013 – μια αύξηση 134% μέσα σε 10 μόλις χρόνια.

«Για κάθε γυναίκα που μιλάει, υπάρχει τουλάχιστον μια ακόμη που υποφέρει σιωπηλά» λέει η Sharma. «Οι περισσότερες γυναίκες δε μιλούν γι’ αυτό σε φίλους τους. Δε θέλουν αν παραδεχτούν ότι είναι θύματα και αποφεύγουν να αποκαλύψουν τι γίνεται στο σπίτι τους.»

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ