Αδυνατίστε με τα... smartphones σας! Γνωρίστε τις έξυπνες εφαρμογές που συμβάλλουν στον πόλεμο κατά των θερμίδων!

Σε μία εποχή που τα smartphones έχουν γίνει προέκταση του χεριού μας, δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν από το αγώνα μας για αδυνάτισμα. Έτσι, στη μάχη με τα περιττά κιλά μπαίνουν μερικές έξυπνες εφαρμογές που σας βοηθούν να χάσετε βάρος.

Σε μία εποχή που τα smartphones έχουν γίνει προέκταση του χεριού μας, δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν από το αγώνα μας για αδυνάτισμα. Έτσι, στη μάχη με τα περιττά κιλά μπαίνουν μερικές έξυπνες εφαρμογές που σας βοηθούν να χάσετε βάρος.

Οι εφαρμογές που ακολουθούν είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στην προσπάθεια αδυνατίσματος, ωστόσο οι περισσότερες διατίθενται προς το παρόν μόνο για κινητά με λογισμικό Android.
BMI Calculator
Υπολογίζει τον Δείκτη Μάζας Σώματος (Body Mass Index – BMI). Η εφαρμογή σας δείχνει με ακρίβεια αν είστε λιποβαρείς, έχετε κανονικό βάρος, ή είστε υπέρβαροι. Η εφαρμογή υπολογίζει επίσης τη μέση σας προς το ύψος (WHtR). Τα δεδομένα αυτά είναι σημαντικά για την συστηματική παρακολούθηση της πρόσληψης θερμίδων.
Noom Weight Loss Coach
Μία πολύ δημοφιλής, δωρεάν εφαρμογή διαθέσιμη στο Google Play. Δημιουργεί ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους για εσάς με βάση τις απαιτήσεις σας. Το σύστημα παρακολουθεί με ακρίβεια την καθημερινή πρόσληψη θερμίδων σας και σας βοηθά να προγραμματίσετε τις προπονήσεις σας σωστά, ώστε να μεγιστοποιηθεί η απώλεια βάρους σας.
My Fitness Pal
Μία αποτελεσματική και εύχρηστη εφαρμογή παρουσιάζει την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σας με ακρίβεια. Η εφαρμογή έχει τη δική της βάση δεδομένων με τρόφιμα στην οποία μπορείτε να σημειώσετε αυτά που τρώτε. Αυτό καθιστά τον υπολογισμό της καθημερινής πρόσληψης θερμίδων όσο το δυνατόν ακριβέστερη και εύκολη.
Endomondo Sports Tracker
Αυτή η εφαρμογή έχει και μια δωρεάν έκδοση και μια επί πληρωμή «Pro» έκδοση. Σας βοηθάει να παρακολουθείτε τις αθλητικές δραστηριότητες σας, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο και η ποδηλασία. Χρησιμοποιεί τον αισθητήρα GPS του smartphone σας για να προσδιορίσει τη διανυθείσα απόσταση, τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και το ποσό των θερμίδων που καίγονται σε μια προπόνηση. Η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη μόνο για Android, αλλά και σε άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες smartphone.
Diet Assistant
Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι το πιο δύσκολο μέρος της προσπάθειας για απώλεια βάρους είναι να τρώτε υγιεινά. Είναι τόσο δύσκολο να τρώτε υγιεινά τρόφιμα και να κρατάτε τη δίαιτα σας υπό έλεγχο, όταν τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι παντού και το μέγεθος των μερίδων σας είναι μεγάλο. Η εφαρμογή Diet Assistant θα σας βοηθήσει να προσέχετε τι τρώτε και πίνετε καθημερινά και θα δημιουργήσει ένα σχεδιάγραμμα γευμάτων που θα σας βοηθήσει να φτάσετε το στόχο απώλειας βάρους σας γρηγορότερα και ευκολότερα.
 
Πηγή: techit.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ