Όρεξη να έχετε μανούλες και η Αθήνα είναι γεμάτη δραστηριότητες για έξυπνα παιδιά που θέλουν κάτι παραπάνω - Μουσεία, ιδρύματα, πολιτιστικοί χώροι... σηκώνουν τα μανίκια!

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια ολοένα και πληθαίνουν οι δημιουργικές και καλλιτεχνικές προτάσεις που αφορούν τους εφήβους.

Δύσκολη περίοδος η εφηβεία, θέλεις να τους πλησιάσεις και κάποιες φορές δεν τους πιάνεις πουθενά… Ευτυχώς όμως τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι δημιουργικές και καλλιτεχνικές προτάσεις που αφορούν τους εφήβους. Η συμμετοχή δεν χρειάζεται απαραίτητα να σας κοστίσει. Στο τέρμα της λεωφόρου Συγγρού, τα εργαστήρια που οργανώνει το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σχετικά π.χ. με την τρισδιάστατη εκτύπωση αλλά και την παραγωγή πειραματικών ταινιών προσφέρονται εντελώς δωρεάν κατόπιν κράτησης (στο 2108778396/8 ).



Απέναντι πάλι, στο Ίδρυμα Ευγενίδου μόλις άνοιξε το UTech Lab για να δώσει στους νέους ηλικίας 12-25 ετών τις τεχνικές δεξιότητες για να πειραματιστούν με τις νέες τεχνολογίες δημιουργώντας τρισδιάστατες εκτυπώσεις, κόμιξ και animation, αλλά και τις δικές τους μουσικές ηχογραφήσεις και ραδιοφωνικές εκπομπές (μόνο φροντίστε να κρατήσετε θέση στο τηλέφωνο 2109469694 ).

Τα μουσεία επίσης αποτελούν προνομιακό χώρο δημιουργικής διεξόδου με το Κυκλαδικής Τέχνης (2107294220 ) να στέλνει σταθερά δημιουργικά καλέσματα στους εφήβους μέσα από εναλλασσόμενα καλλιτεχνικά εργαστήρια (τον Νοέμβριο «τρέχει» πρόγραμμα ζωγραφικής ) και το γειτονικό Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη (2103611206 ) προγράμματα που θα τους… λύσουν τη γλώσσα εξασκώντας τις ρητορικές τους δεξιότητες (Η τέχνη της αγχιμαχίας - debate ). Το Μουσείο Herakleidon (2103461981 ) από την πλευρά του, αυτή την περίοδο (Νοέμβριος-Δεκέμβριος ) προτιμά να τα παρασύρει στην εικαστική δημιουργία με ανακυκλώσιμα υλικά.

Το ενδιαφέρον της όμως για το εφηβικό κοινό δείχνει σταθερά σε διπλό ταμπλό – με εργαστήρια και παραστάσεις – και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (2130178002 ). Μέσα από τα εργαστήριά της αυτή τη σεζόν τους προτείνει να γίνουν δημοσιογράφοι κάνοντας ρεπορτάζ στα παρασκήνια των παραστάσεών της, να κάνουν σινεμά μαθαίνοντας την κινηματογραφική γλώσσα  (σενάριο-σκηνοθεσία-μοντάζ ), να «παίξουν» με τη μουσική χωρίς να ξέρουν από νότες αλλά και να εξερευνήσουν τα… κενά της πόλης σ’ ένα εργαστήριο αρχιτεκτονικής, ενώ η παράσταση «Όχι αθώος πια» της Γεωργίας Μαυραγάνη και της Ομάδας Happy End θα επιχειρήσει να μεταφέρει επί σκηνής τις αγωνίες και τον αφοπλιστικό λόγο των εφήβων.

Με ενδιαφέρον περιμένουμε όμως και την σκηνική ανάγνωση του «Φάουστ» για εφήβους από τη θεατροπαιδαγωγό και σκηνοθέτιδα Τζωρτζίνα Κακουδάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (από 19/10). Αν βέβαια έχετε εντοπίσει ότι η θεατρική περιπέτεια ιντριγκάρει ιδιαίτερα τα βλαστάρια σας, σημειώστε  ότι στο «ανήσυχο» Εργαστήρι του Θεάτρου Πόρτα (2103249829 ) ξεκινά αυτές τις ημέρες ένα οκτάμηνης διάρκειας πρόγραμμα με επίκεντρο το εκπαιδευτικό δράμα και το θέατρο, ενώ το Θέατρο Επί Κολωνώ (2105138067 ) οργανώνει θεατρικό εργαστήρι για εφήβους με αφετηρία τη νεανική λογοτεχνία.



Πηγή: www.athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ