Αλυσίδα ξενοδοχείων παρακάμπτει το check in - 30.000 κλειδαρίες σε 150 ξενοδοχεία, ξεκλειδώνουν μέσω Bluetooth από Smartphone! Νέα εποχή! (βίντεο)

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να χρησιμοποιείται smartphone για το ξεκλείδωμα μιας πόρτας, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα βλέπαμε εφαρμογή της ιδέας σε ξενοδοχείο τόσο σύντομα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να χρησιμοποιείται smartphone για το ξεκλείδωμα μιας πόρτας, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα βλέπαμε εφαρμογή της ιδέας σε ξενοδοχείο τόσο σύντομα. Συγκεκριμένα, η αλυσίδα Starwood αναβάθμισε τις κλειδαριές από 30.000 δωμάτια στα 150 ξενοδοχεία της, προσφέροντας αυτή τη δυνατότητα στους πελάτες της.

Η διαδικασία είναι απλή, όπως περιγράφει το techgear.gr. Ο επισκέπτης συμπληρώνει μια σχετική αίτηση προτού φτάσει στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια του αποστέλλεται ο αριθμός δωματίου με ειδοποίηση. Έτσι, μπορεί να περάσει απευθείας στο δωμάτιο όταν φτάσει στο ξενοδοχείο, χωρίς να χρειάζεται το check-in στη ρεσεψιόν, κάτι πολύ πρακτικό για όσους φτάνουν αργά το βράδυ.
Το ξεκλείδωμα της πόρτας γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής (διαθέσιμη για Android και iOS) που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία Bluetooth και πρέπει να τονιστεί ότι υποστηρίζεται μόνο μια συσκευή για τον έλεγχο της κλειδαριάς, άρα οι υπόλοιποι ένοικοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν κανονικά κλειδιά.
Ενδιαφέρον για παρόμοια τεχνολογία έχει δείξει και η αλυσίδα Hitlon, αλλά δεν μας λένε τίποτα για την ασφάλεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ