Πώς το δωρεάν mobile game «Kim Kardashian: Hollywood» με τη ζωή της περίφημης για τα οπίσθιά της, celebrity, έσωσε την Glu Mobile - Ρεκόρ downloading και αστρονομικά κέρδη!

Σχεδόν κανείς δεν περίμενε πως ένα δωρεάν παιχνίδι στο οποίο οι χρήστες θα πλήρωναν μόνο για τις αναβαθμίσεις θα μπορούσε κυριολεκτικά να κάνει μια ολόκληρη εταιρεία να ανακάμψει οικονομικά. 

Σχεδόν κανείς δεν περίμενε πως ένα δωρεάν παιχνίδι στο οποίο οι χρήστες θα πλήρωναν μόνο για τις αναβαθμίσεις θα μπορούσε κυριολεκτικά να κάνει μια ολόκληρη εταιρεία να ανακάμψει οικονομικά. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στην περίπτωση της εταιρείας Glu Mobile, είναι, όπως σημειώνει η Lifo, ότι το παιχνίδι αυτό είναι το Kim Kardashian: Hollywood!
Magnify Image

Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική αναφορά της Q314, το παιχνίδι ολοκληρώνει το 2014 έχοντας φέρει στο ταμείο του developer 43.4 εκατ. δολάρια. Το app που κυκλοφόρησε στα μέσα του καλοκαιριού είχε προκαλέσει φρενίτιδα και είχε σημειώσει ρεκόρ downloading στις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του. Υπολογίζεται πως μέχρι σήμερα 22,8 εκατ. χρήστες έχουν κατεβάσει το παιχνίδι στις συσκευές τους ενώ ο χρόνος που έχει ξοδευτεί συνολικά στο παιχνίδι είναι 5.7 δις λεπτά σε 1,2 δισ. sessions.     
Magnify Image
Aν και οι πρώτες εκτιμήσεις έδειχναν πως το app θα μπορούσε να τερματίσει το 2014 πιάνοντας τα 200 εκατ. δολάρια, σύντομα η μανία ξεθύμανε, αλλά ακόμη και σήμερα, 6 μήνες μετά την κυκλοφορία του παραμένει στο top-40 των downloads. Eπιπλέον η Κim Kardashian έχει ανακοινώσει πως η συνεργασία της με την εταιρεία συνεχίζεται και θα επεκταθεί με νέα apps που πιθανότατα θα κάνουν πρεμιέρα μέσα στο 2015. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ