A. Tσίπρας: ''Εκλογές τώρα! Δεν δεχόμαστε ούτε προαπαιτούμενα ούτε αιτούμενα''

Εκλογές το αργότερο το Φεβρουάριο (με αφορμή την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας) "βλέπει" ο Αλέξης Τσίπρας και από το βήμα της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τους βουλευτές του σε... εγρήγορση! 

Εκλογές το αργότερο το Φεβρουάριο (με αφορμή την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας) "βλέπει" ο Αλέξης Τσίπρας και από το βήμα της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τους βουλευτές του σε... εγρήγορση!

http://images.exelixeis.gr/2012/11/TSIPRAS-ME-SIKOMENA-XERIA-XAIRETAEI-TON-KOSMO-SE-PROEKLOGIKI-SUGKENTROSI.jpg

«Ο ορίζοντας της σημερινής κυβέρνησης δεν ξεπερνά την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε προαπαιτούμενα, ούτε απαιτούμενα, ούτε τίποτα από όσα αυτή τη στιγμή, σε διάφορα μέτωπα, επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα».

«Συνέχεια του κράτους δεν σημαίνει συνέχεια του μνημονίου» επανέλαβε επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ μίλησε ξανά και για τη θέση του για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Στην επίθεσή του κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ότι η Ελλάδα είναι τελευταία στον δείκτη κοινωνικής δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι αυτή την τελευταία θέση ο κ. Σαμαράς, διεκδικεί να την κατοχυρώσει εις το διηνεκές.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της και θα διαπραγματευθεί με αποφασιστικότητα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη εκλογικής ετοιμότητας, αλλά και την ανάγκη, η αξιωματική αντιπολίτευση να εργαστεί το επόμενο διάστημα για να επιταχύνει τις εξελίξεις, να έρθει σε πιο στενή επαφή με τον λαό, να εξηγήσει το πρόγραμμά του και να δώσει το τελικό, αποφασιστικό χτύπημα στον φόβο και την αβεβαιότητα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την πόρτα σε πιθανές συμμαχίες, λέγοντας πως το κόμμα πρέπει να πατήσει γερά στο θέμα των συμμαχιών, «χωρίς επιπολαιότητες και χωρίς φοβίες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επιβεβαιώνοντας την διεύρυνση του ενδιαφέροντος του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική, ο κ. Τσίπρας διρωτήθηκε, αν είναι δυνατό, σε μια στιγμή που οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν, που η Άγκυρα προκαλεί με κινήσεις του «Μπαρμπαρός», που συμμαχίες και μέτωπα επανακαθορίζονται, να αποφασίσει για εμάς, χωρίς εμάς, μια κυβέρνηση φθαρμένη όσο δεν παίρνει, εξαρτημένη όσο δεν παίρνει, ανασφαλής όσο δεν παίρνει.

Καταδίκασε τις τουρκικής ενέργειες και ζήτησε από την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε διπλωματική δραστηριότητα, ώστε η Τουρκία να προβεί σε ουσιατική κίνηση που θα αποκλιμακώνει την ένταση, προκειμένου να αρχίσουν πάλι οι διαπραγματεύσεις.

Για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είναι ένα καίριο εργαλείο για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, ωστόσο σημείωσε την ανάγκη, ο θεσμός αυτός να συνεισφέρει στην αποκλιμάκωση της έντασης και να μην ενταχθεί σε μια επικοινωνιακή λογική επικάλυψης της έντασης με σωρεία ανούσιων διακηρύξεων.
Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στα Βαλκάνια και την αύξηση του εθνικισμού και πρότεινε την ενίσχυση της Διαβαλκανικής Συνεργασίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ