Χρήστος Παπουτσής: «Αδιαπραγμάτευτη επιλογή η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας»

Του Χρήστου ΠαπουτσήΕίναι αδιαπραγμάτευτη η επιλογή για την ευρωπαϊκή στρατηγική της χώρας. Κι αυτό σημαίνει συνεχής και συστηματική προσπάθεια μέσα από συμμαχίες, μέσα από αντιπαραθέσεις,μάχη εκ του συστάδην, για την κατοχύρωση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και τις θέσεις της χώρας για μια διαφορετική ευρωπαϊκή πορεία.

Του Χρήστου Παπουτσή

«Αδιαπραγμάτευτη επιλογή η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας»

Χρήστος Παπουτσής, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθηνών

Είναι αδιαπραγμάτευτη η επιλογή για την ευρωπαϊκή στρατηγική της χώρας. Κι αυτό σημαίνει συνεχής και συστηματική προσπάθεια μέσα από συμμαχίες, μέσα από αντιπαραθέσεις,μάχη εκ του συστάδην, για την κατοχύρωση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και τις θέσεις της χώρας για μια διαφορετική ευρωπαϊκή πορεία.

Η δική μου μακρόχρονη ευρωπαϊκή διαδρομή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Υπουργών με δίδαξε:  

Ότι η Ευρώπη είναι ένα πεδίο σκληρής διαπραγμάτευσης, πολυεπίπεδων συμμαχιών, ιδεολογικής αναμέτρησης, δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων που δεν σταματούν ποτέ. 

Η Αλλαγή στην Ελλάδα περνά μέσα και από την Αλλαγή στην Ευρώπη.  

Η αυριανή ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να συμμετάσχει στις συζητήσεις και τις επικείμενες αποφάσεις. και ελπίζουμε όλες αυτές οι αποφάσεις να πάρουν το σωστό δρόμο και τη σωστή κατεύθυνση αν με την ψήφο του γαλλικού λαού εκλεγεί τη μεθεπόμενη Κυριακή ο Φρανσουά Ολάντ στο τιμόνι της γαλλικής δημοκρατίας.  

Για την Ελλάδα, για την αυριανή κυβέρνηση της χώρας, είναι απόλυτα αναγκαία, περισσότεροαπό ποτέ, η δέσμευση για μια ευρωπαϊκή πολιτική συνυφασμένη με την αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης στη κοινή μας πορεία.

Αυτή την ευρωπαϊκή πολιτική, μόνο το ΠΑΣΟΚ τη θέλει και μπορεί να την υποστηρίξει.

Η ΝΔ ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια της σημερινής συντηρητικής πλειοψηφίας που έχει την ευθύνη για τη θεσμική και πολιτική κρίση στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ