Σούπα με μπρόκολο και σπανάκι, δυναμώνει, δεν παχαίνει

tips: βάζουμε στη μέση του πιάτου 1 κ.σ. sour cream (αλλιώς κρεμ φρες, που βρίσκουμε στα μεγάλα σουπερμάρκετ). Ακόμα, μπορούμε να βάλουμε επάνω στη σούπα κομματάκια ξεροψημένου μπέικον.

Yλικά
400 γρ. μπρόκολο (μόνο τις φουντίτσες)
100 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ.σκόρδο λυωμένες
1 λ. ζωμό λαχανικών
250 ml κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι, το χυμό
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή
Κόβουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου σε μικρά μικρά κομματάκια. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι γιά 3' ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπρόκολο και τα σωτάρουμε όλα γιά 1'-2' ακόμα, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το ζωμό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν 15', μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Προσθέτουμε το σπανάκι και βράζουμε 2' ακόμα. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει ελαφρά και την περνάμε τμηματικά από το μπλέντερ να γίνει λεία και βελούδινη. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Τη ζεσταίνουμε πριν το σερβίρισμα (να μην βράσει) και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

tips: βάζουμε στη μέση του πιάτου 1 κ.σ. sour cream (αλλιώς κρεμ φρες, που βρίσκουμε στα μεγάλα σουπερμάρκετ). Ακόμα, μπορούμε να βάλουμε επάνω στη σούπα κομματάκια ξεροψημένου μπέικον.
Πηγή: athinorama.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ