Το δικό μας προσούτο, το ελληνικό, το δοκιμάσατε; Πολυβραβευμένο και νόστιμο

Φτιαγμένο στην Ευρυτανία από τον Χρήστο Στρεμμένο, συναγωνίζεται επάξια τα παγκοσμίου φήμης ιταλικά αντίστοιχα.

Φτιαγμένο στην Ευρυτανία από τον Χρήστο Στρεμμένο, συναγωνίζεται επάξια τα παγκοσμίου φήμης ιταλικά αντίστοιχα.

image

 

Το 1992, ο Χρήστος Στρεμμένος, καθηγητής Φυσικής στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια και πρεσβευτής μας στην Ιταλία, δημιουργεί στον Προυσό Ευρυτανίας μια πρότυπη αλλαντοποιία. Αρχιτεχνίτης ο Χρήστος Πάστρας, ένας συντοπίτης του, με ειδική μετεκπαίδευση στην Πάρμα. Η αλλαντοποιία είναι η μοναδική στη χώρα που παράγει μια σειρά προϊόντων φυσικής ωρίμασης, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, και το εκπληκτικό τους προσούτο.

 

image

 

Το προϊόν αποκτά τη φήμη που του αξίζει. Είναι πολλοί οι λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων οι οποίοι, µετά τη λέξη «προσούτο», συμπληρώνουν πλέον «Ευρυτανίας» αντί «Πάρμας». Προσφάτως, στην εταιρεία προστέθηκε νέο αίμα, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος καθιέρωσε κανούργιες ποιοτικές προδιαγραφές καθώς και ιχνηλασιµότητα για τα προϊόντα. Ξεκινάει σταθερές συνεργασίες µε σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν, διευρύνει την γκάμα των αλλαντικών µε νέους κωδικούς και κάνει τα πρώτα βήματα στον τομέα των εξαγωγών. Η γεωμετρική πρόοδος του ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρείας, που έχει αυξήσει τα κέρδη της κατά 40%, αποδεικνύει ότι και σε περιόδους κρίσης το καλό προϊόν, ακόμη κι αν θεωρείται «πολυτελείας», κερδίζει την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού. Επίσης, συνεργάζεται με μια μικρή φάρμα στην Αιτωλοακαρνανία και με τον κτηνοτρόφο Δημήτρη Δήμο, που εκτρέφει ελληνικούς µαύρους χοίρους. Τα νέα αυτά αλλαντικά µε βάση την πανάρχαια ράτσα αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα.

 

image

 

  • Τα προϊόντα Στρεμμένου τα βρίσκουµε στα µεγάλα ΑΒ και σε επιλεγµένα παντοπωλεία.

 

   Πληροφορίες στο τηλ.: 22370-80.735.

 

image

Ο Χρήστος Στρεμμένος και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος του «Αλλαντοποιείου Στρεμμένου» παραλαμβάνουν το βραβείο τους από τη διευθύντρια Εταιρικής Ευθύνης του ΑΒ, Αλεξία Μαχαίρα.

Πηγή: gastronomos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ