Έχετε παλιά βιβλία;; Ανταλλάξτε τα στην 35η γιορτή του βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως!!

Η 35η Γιορτή Βιβλίου περιλαμβάνει όλες τις νέες εκδόσεις, βιβλία για όλα τα ενδιαφέροντα, αλλά και σειρά παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.


Η 35η Γιορτή Βιβλίου περιλαμβάνει όλες τις νέες εκδόσεις, βιβλία για όλα τα ενδιαφέροντα, αλλά και σειρά παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, ο θεσμός πλέον της Γιορτής του Βιβλίου, αποκτά και κοινωνική διάσταση, μέσω της πρωτοβουλίας για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές της Έλλαδας. Η καμπάνια υπό τον τίτλο «ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ; ΧΑΡΙΣΕ ΜΕ! ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΣΩΣΤΕ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ», πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στην 34η Γιορτή Βιβλίου και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία, τα οποία, στα μέσα Ιουνίου, στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών.

Φέτος, στην 35η Γιορτή Βιβλίου, συγκεντρώνονται βιβλία για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης, αλλά και για τις βιβλιοθήκες των Νοσοκομείων Παίδων, Αγίας Σοφίας και Αγλαΐας Κυριακού, καθώς και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Γυμνασίου – Λυκείου Βερδικούσας της επαρχίας Ελασσόνας.

Η Γιορτή Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και πραγματοποιείται από το Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αττικής με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν

Διαβάστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΏ

Πηγή: www.monopoli.gr/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ