Άρχισε ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας!!

Ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδαςθα διεξαχθεί σε ιστορικές τοποθεσίες της Πελοποννήσου ξεκίνησε χθες 16 Μαϊου και θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαϊου με τερματικό σταθμό το Δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, στις 12:30.


Ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδαςθα διεξαχθεί σε ιστορικές τοποθεσίες της Πελοποννήσου ξεκίνησε χθες 16 Μαϊου και θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαϊου  με τερματικό σταθμό το Δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, στις 12:30.

Ο αγωνας περιλαμβάνει 5 ετάπ και η αρχή έγινε από την Αρχαία Κόρινθο στις 10 το πρωί και τερματισμό στις 13:30 στο Λεωνίδιο, την πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές στην Αθήνα, παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΟΠ, Θανάσης Τερζής, και στελέχη της ομοσπονδίας, τα μέλη των δύο εθνικών ομάδων ποδηλασίας της Ελλάδας που θα πάρουν μέρος στον αγώνα, δήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, από τα μέρη των οποίων θα διέλθει ο αγώνας κ.α.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Θανάσης Τερζής, με τις προσωπικές πρωτοβουλίες του οποίου έγινε δυνατή και φέτος η διοργάνωση ενός τόσο δύσκολου εγχειρήματος, ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου δήλωσε:

«Eίναι χαρά μας να φιλοξενούμε μια τόσο σημαντική διοργάνωση για τον Ελληνικό αθλητισμό σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας επιστρέφει και φέτος για να αποτελέσει όχι μόνο το κορυφαίο αθλητικό γεγονός με συμμετοχές απ' όλο τον κόσμο, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία προβολής της χώρας και του φυσικού της πλούτου. Οι αθλητές της ποδηλασίας θα προσφέρουν συναρπαστικές στιγμές μέσα από μία άρτια διοργάνωση, σε ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας πετυχαίνοντας τη δημιουργία μίας παγκόσμιας κοινότητας, ενώνοντας τους λαούς. Παράλληλα οι διαδρομές μέσα από τα ελληνικά τοπία θα συνθέσουν ένα μοναδικό σκηνικό, ενώ οι πόλεις τερματισμού είναι γεμάτες ιστορία, προβάλλοντας τη χώρα με τον καλύτερο τρόπο».

Στο «Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2012 – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ» θα συμμετάσχουν συνολικά 17 ομάδες από 14 χώρες.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πρόγραμμα της ποδηλατικής διαδρομής

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας τελεί υπό την πολύτιμη αιγίδα των Δήμων Κορινθίων, Νότιας Κυνουρίας (Λεωνίδιο), Σπάρτης, Πύλου – Νέστορος (Μεθώνη), Αρχαίας Ολυμπίας, Καλαβρύτων και Αθήνας, καθώς και των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/sports/article/203117/antigrafotoupodilatiko-theama-upsilon-apaitiseon/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ