Πέντε «μυστικά» που μετατρέπουν μία ιστοσελίδα σε... «μαγνήτη» των clicks

Ο συντάκτης Τζον Μπράντον, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας αναζητώντας δόκιμους τρόπους διαδικτυακής προβολής μιας επιχείρησης ρώτησε μηχανικούς της πληροφορικής και του αποκάλυψαν τα μυστικά για να γίνει η ιστοσελίδα μιας εταιρείας "μαγνήτης" για "κλικ".

Ο συντάκτης Τζον Μπράντον, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας αναζητώντας δόκιμους τρόπους διαδικτυακής προβολής μιας επιχείρησης ρώτησε μηχανικούς της πληροφορικής και του αποκάλυψαν τα μυστικά για να γίνει η ιστοσελίδα μιας εταιρείας "μαγνήτης" για "κλικ".


 
Φτιάξε ένα καλό βίντεο στο YouTube

Μπορεί να φαίνεται προφανές αλλά λειτουργεί πάντα. Σε όσους σερφάρουν στο διαδίκτυο αρέσει η παρακολούθηση βίντεο και ένα καλοφτιαγμένο βίντεο μπορεί να προσελκύσει πολλά κλικ. Δεν χρειάζεται οι startups να κάνουν ένα επαγγελματικό βίντεο. Aκόμη και μια συνέντευξη με έναν από τους ιδρυτές για τους λόγους ύπαρξης της εταιρείας μπορεί να βοηθήσει. Ένα βίντεο με link στην ιστοσελίδα σου μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα αναζήτησης.
 
Δήλωσε την αποστολή σου καθαρά

Το να δηλώσεις καθαρά την αποστολή της εταιρείας και σε όσο περισσότερα σημεία μπορείς, καλύπτει μια βασική ανθρώπινη ανάγκη, οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν χωρίς να χρειαστεί να σκεφθούν πολύ γιατί υπάρχει η εταιρεία σου. Ο καλύτερος τρόπος να τους το πεις είναι με μια ομοιόμορφη εταιρική επικοινωνία σε κάθε διαδικτυακό σου αποτύπωμα, στην ιστοσελίδα σου, στο YouTube, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Ξεκίνησε μια διαμάχη
Οι ειδικοί προώθησης ιστοσελίδων λένε ότι μια αποτελεσματική στρατηγική για να προσελκύσεις την προσοχή είναι μια αντιπαράθεση ή φιλονικία η οποία μπορεί στην πιο ήπια εκδοχή της να είναι απλώς η έκφραση μιας αντίθετης άποψης από την επικρατούσα. Η συγκεκριμένη τακτική πάντως έχει μεγάλο ρίσκο αναλόγως της διαμάχης που θα ξεκινήσεις.
 

Στόχευσε σε διασημότητες που θα μοιραστούν το αναρτημένο υλικό σου
Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσεις την επισκεψιμότητα σύμφωνα με τους ειδικούς είναι να παρακολουθούν το διαδικτυακό σου περιεχόμενο κάποια προβεβλημένα πρόσωπα, όχι αστέρες από το χώρο του θεάματος αλλά ειδήμονες στα θέματα που πραγματεύεσαι.
 
Διασφάλισε ότι είσαι εγγεγραμμένος webmaster
Οι μηχανές αναζήτησης Google και Bing δίνουν τη δυνατότητα να εγγραφείς σε ειδικούς λογαρισμούς σαν webmaster. Οι λογαρισμοί αυτοί σε ειδοποιούν όταν οι μηχανές αναζήτησης αντιμετωπίζουν πρόβλημα αργών σελίδων και χτενίσματος του αναρτημένου υλικού σου. Επίσης είναι σκόπιμο να υπάρχουν σε όλο το διαδίκτυο σύνδεσμοι που οδηγούν πίσω στην ιστοσελίδα σου.
 
Πηγή: emea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ