Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα και Νύχτα Μουσείων!!

Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το 1977 και το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ως η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, θέλοντας να μας προτρέψει να τα επισκεπτόμαστε περισσότερο.


Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το 1977 και το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ως η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, θέλοντας να μας προτρέψει να τα επισκεπτόμαστε περισσότερο.

Στόχος είναι η διάδοση του παγκόσμιου πολιτισμού μέσα από τα μουσεία και η παρότρυνση προς όλους μας να τα επισκεπτόμαστε συχνότερα. Φετινό θέμα είναι: «Τα μουσεία σε έναν κόσμο που αλλάζει. Νέες εμπνεύσεις, νέες προκλήσεις». Όσο για την Ελλάδα, η είσοδος είναι ελεύθερη σήμερα σε όλα τα μουσεία, ενώ έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις που αξίζει να προσέξουμε.

Το Μουσείο της Ακρόπολης θα έχει ελεύθερη είσοδο την Παρασκευή, αλλά το και Σάββατο 19 Μαΐου, γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων. Μάλιστα, το Σάββατο θα είναι ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, έχοντας στις 21.30 τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων να ερμηνεύει συμφωνίες των Mozart και Haydn στον προαύλιο χώρο του μουσείου.

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επίσης με ελεύθερη είσοδο, φιλοξενείται η έκθεση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Ακόμα, η μέρα θα γιορταστεί με το παραμύθι «Ο Κάδμος, η σκυλίτσα του και το φεγγάρι» του αρχαιολόγου και συγγραφέα Χρήστου Μπουλώτη. Την Κυριακή πάλι το παραμύθι θα είναι αφιερωμένο στο θέμα του φετινού εορτασμού της μέρας των μουσείων.

Στο Ίδρυμα Β.& Μ. Θεοχαράκη φιλοξενείται η έκθεση «Χρίστος Καράς: Σύνοψη 1959-2012», ενώ το Σάββατο θα τραγουδήσει ο Λόλεκ, θα εμφανιστεί η ομάδα YELP και θα υπάρξει μεταμεσονύκτια προβολή της ταινίας «2001: A Space Odyssey».

Στο Μουσείο Μπενάκη θα υπάρχει εκδήλωση αφιερωμένη στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, για τη πολιτιστική της προσφορά. Το Σάββατο πάλι, στις 22.30 θα τραγουδήσουν οι Imam Baildi στο κτίριο της οδού Πειραιώς, με είσοδο στα 2 ευρώ.

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναφηθούν στις συλλογές του μουσείου, ενώ μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφίες στο Twitter με hashtag #MCA2012 για να συγκεντρωθούν όλες μαζί. Την Κυριακή πάλι, θα υπάρχει παιδικό εργαστήριο για τους μικρούς φίλους.

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας- Κέντρο ΓΑΙΑ θα είναι δωρεάν από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 20 20 Μαΐου 2012.

Πηγή: Neolaia

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ