Ξεχωρίζουν οι Έλληνες στον 18ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο!!

Οι Έλληνες Ποδηλάτες αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας καθώς ο αγώνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.Μετά την τρίτη θέση του Γιάννη Ταμουρίδη στο πρώτο ετάπ, η ομάδα της S.P Tableware είδε σήμερα στη Σπάρτη τον Περικλή Ηλία να παίρνει την τρίτη θέση τερματίζοντας στο 2ο εταπ στη Σπάρτη σε 3ώρες 28λεπτά και 55 δεύτερα που ήταν και ο χρόνος του πρώτου.


Οι Έλληνες Ποδηλάτες αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας καθώς ο αγώνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Μετά την τρίτη θέση του Γιάννη Ταμουρίδη στο πρώτο ετάπ, η ομάδα της S.P Tableware είδε σήμερα στη Σπάρτη τον Περικλή Ηλία να παίρνει την τρίτη θέση τερματίζοντας στο 2ο εταπ στη Σπάρτη σε 3ώρες 28λεπτά και 55 δεύτερα που ήταν και ο χρόνος του πρώτου.

Νικητής του 2ου ετάπ αναδείχθηκε ο 30χρονος Ενρίκο Ρόσι της Meridiana με μέση ωριαία ταχύτητα 38,197χλμ ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Ισπανός Σαλβαντόρ Γκουαρντιόλα Τόρα της Ελληνικής ομάδας GIOS –DEYSER KASTRO




Το 2ο ΕΤΑΠ


Στο 2ο ετάπ απόστασης 133 χλμ από το Λεωνίδιο στη Σπάρτη οι 85 αθλητές που συνεχίζουν τον αγώνα, ξεκίνησαν με λιακάδα αλλά στην πορεία συνάντησαν βροχή, ακόμη και καταιγίδα με δυνατό αέρα.

Η τακτική της S.P Tableware να κρατήσει τον leader Γιάννη Ταμουρίδη πίσω, και να βγάλει μπροστά τον Περικλή Ηλία αποδείχθηκε σοφή, καθώς ο πρωταθλητής του mountain bike ανταποκρίθηκε στις δύσκολες απαιτήσεις και ανταμείφθηκε με την τρίτη θέση στο ετάπ όπου τερμάτισαν 84 ποδηλάτες.

Ο Γιάννης Ταμουρίδης που κατέλαβε τη 15η θέση στο ετάπ διατηρεί την τρίτη θέση της γενικής ατομικής κατάταξης του Γύρου στην οποία προηγείται ο Ρόμπερτ Βρέτσερ της VORALBERG με συνολικό χρόνο 6ώρες και 38 λεπτά.

Στη δεύτερη θέση της γενικής βρίσκεται ο Ιταλός (δεύτερος Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο) Ντάβιντε Ρεμπελίν με 4 δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ ο Ταμουρίδης απέχει 56 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο.

Η Ελλάδα διακρίνεται στο Γύρο και με το νέο αίμα της ποδηλασίας καθώς τη λευκή φανέλα του προπορευόμενου αθλητή της γενικής διατήρησε η Ελληνική ομάδα GIOS-DEYSER LEON KASTRO με τον 21χρονο Χάρη Καστραντά να παίρνει την 7η θέση στο ετάπ της Σπάρτης και να βρίσκεται 12ος στη γενική κατάταξη του Γύρου με το Γιώργο Μπoύγλα μια θέση πιο κάτω.

Από τις Ελληνικές συμμετοχές ξεχώρισαν ακόμη ο Γιώργος Μπούγκλας της GIOS-DEYSER LEON KASTRO που ήταν 10ος και ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας-ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ο οποίος τερμάτισε στην 14η θέση.

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε η Σπάρτη στον τερματισμό του 2ουου ετάπ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.
Ο Δήμος Σπαρτιατών και ο Αθλητικός του Οργανισμός διοργάνωσαν μια άρτια εκδήλωση υποδοχής των αθλητών που συνοδεύτηκε από την παρουσία εκατοντάδων μαθητών σχολείων της περιοχής καθώς και μικρών ποδηλατών του Σπαρτιατικού Γ.Σ.

Τα παιδιά έδειξαν με πολλούς τρόπους τη λατρεία τους για το ποδήλατο και οι διοργανωτές τους αντάμειψαν προσφέροντάς τους αναμνηστικά δώρα του Γύρου, προσφορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Χρυσού Χορηγού της διοργάνωσης.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου και το κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Σπάρτης, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση και υπογράμμισαν τη στήριξή τους σε διοργανωτές και αγωνιζόμενους, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά της τροχαίας Σπάρτης για την ασφαλή διεξαγωγή τόσο της λαϊκής ποδηλατοδρομίας που προηγήθηκε με εκκίνηση στο κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Σπάρτης, όσο και τον τερματισμό του ετάπ.

ΝΙΚΗΤΕΣ

Ενρίκο Ρόσι , (Μεριντιάνα) Νικητής 2ου ετάπ
«Ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα μου. Λίγο πολύ το περιμέναμε. Η διαδρομή ήταν φανταστική, ακριβώς όπως μου την περιέγραφαν. Ήταν ένα ετάπ προσαρμοσμένο στα δικά μου χαρακτηριστικά. Έτρεξα χωρίς να φορτσάρω τα πρώτα χιλιόμετρα, μετά οι συναθλητές μου με βοήθησαν να βγω μπροστά, κατάφερα να ξεφύγω από τους τρείς αντιπάλους που με καταδίωκαν και έφθασα πρώτος στον τερματισμό. Πρωταρχικός στόχος μας να βγάλουμε «μπροστά» τον Ντάβιντε (Ρεμπελίν) ώστε να κρατηθεί πρώτος στη γενική κατάταξη μέχρι την Αθήνα.»


Περικλής Ηλίας. 3ος νικητής 2ου ετάπ
Μέχρι τα μισά της διαδρομής τα πράγματα ήταν σχετικά εύκολα. Πριν το τελευταίο σπριντ ανάβασης στο 80ο χλμ ξεκίνησαν οι επιθέσεις. Μετά άρχισε και η βροχή και στην κατάβαση τα πράγματα έγιναν επικίνδυνα. Εκεί αποσπάστηκα με άλλους τρείς αθλητές με τους οποίους φθάσαμε μαζί μέχρι τον τερματισμό όπου τελικά πήρα την τρίτη θέση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ