Γιατί ο κ.Ζάρα είναι ο πλούσιος με την μεγαλύτερη αύξηση περιουσίας φέτος , Ε ? γιατί? κάνετε πως δεν ξέρετε...

Τη μεγαλύτερη αύξηση της περιουσίας του κατέγραψε ο Ισπανός Αμάνσιο Ορτέγκα, ιδρυτής του ομίλου Inditex (λιανικές πωλήσεις ρούχων). Ο Ορτέγκα «αξίζει» 57,5 δισ. δολάρια, δηλαδή 22,2 δισ. δολάρια παραπάνω από ό,τι έναν χρόνο πριν. Οι περιουσίες των 100 έφτασαν αθροιστικά τα 1,9 τρισ. δολάρια την τελευταία ημέρα του 2012, σύμφωνα με τον «ημερήσιο δείκτη» του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg.

Την περιουσία τους να αυξάνεται κατά συνολικά 241 δισ. δολάρια είδαν πέρυσι οι 100, κατά Bloomberg, πλουσιότεροι επιχειρηματίες του πλανήτη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, οι δουλειές πήγαν πέρυσι καλά ιδιαίτερα για τις λιανικές πωλήσεις και τις τηλεπικοινωνίες, τη στιγμή που μόνο 16 από τη «λίστα πλουσιότερων» του οικονομικού πρακτορείου έκλεισαν «φτωχότεροι» τα βιβλία του 2012.
 
Οι περιουσίες των 100 έφτασαν αθροιστικά τα 1,9 τρισ. δολάρια την τελευταία ημέρα του 2012, σύμφωνα με τον «ημερήσιο δείκτη» του οικονομικού πρακτορείου.
 

Τη μεγαλύτερη αύξηση της περιουσίας του κατέγραψε ο Ισπανός Αμάνσιο Ορτέγκα, ιδρυτής του ομίλου Inditex (λιανικές πωλήσεις ρούχων).

Ο Ορτέγκα «αξίζει» 57,5 δισ. δολάρια, δηλαδή 22,2 δισ. δολάρια παραπάνω από ό,τι έναν χρόνο πριν.
 
Την κορυφή κράτησε ο Κάρλος Σλιμ, που δραστηριοποιείται στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και κατέχει μεταξύ άλλων τη μεξικανική America Movil.
 
Δεύτερος στη λίστα είναι ο Μπιλ Γκέιτς (62,7 δισ. δολ.), τέταρτος ο Γουόρεν Μπάφετ (47,9 δισ. δολ.) και πέμπτος ο Σουηδός Ίνγκβαρ Κάμπραντ των ΙΚΕΑ (42,9 δισ. δολ.).

Δείτε τη λίστα με τους 40 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο:  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ