Οι νικητές πήραν, βαθιά, ανάσα και έτρεξαν στον Ημι-Μαραθώνιο της Αθήνας!

Με σύνθημα «Πάρε ανάσα, τρέξε στην Αθήνα, τρέξε την ιστορία της πόλης» έγινε την Κυριακή (20/5) ο πρώτος Ημι-Μαραθώνιος Αθηνών. Νικητές ο Δημήτρης Τσιούνης και η Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου.


Με σύνθημα «Πάρε ανάσα, τρέξε στην Αθήνα, τρέξε την ιστορία της πόλης» έγινε την Κυριακή (20/5) ο πρώτος Ημι-Μαραθώνιος Αθηνών. Νικητές ο Δημήτρης Τσιούνης και η Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου.

Η συμμετοχή, αλλά και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή καθώς έλαβαν μέρος πάνω από 5.000 δρομείς. Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο διεξήχθησαν το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, οι αγώνες δρόμου 8.000 μ., 3.000 μ. και 1.000 μ. για τα special olympics.

Τη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών πήρε ο Δημήτρης Τσιούνης, ο οποίος διένυσε την απόσταση των 21.100μ. σε 1 ώρα 14:17, ενώ ακολούθησαν οι Δημήτρης Κοτσολάρης (1.17.33) και Αλέξης Κονταράτος (1.17.49).

«Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση μου. Ήταν ένας καλός αγώνας, ο οποίος θα πρέπει να συνεχίσει να γίνεται», είπε ο νικητής, ο οποίος τερμάτισε τρίτος, ωστόσο αναδείχθηκε πρωταθλητής ύστερα από την ακύρωση του Γιώργου Καραβίδα και του Θοδωρή Αναγνώστου. Όπως αποφάσισε η Ελλανόδικος, οι δύο αθλητές ακυρώθηκαν, καθώς τερμάτισαν έχοντας διασχίσει λιγότερα χιλιόμετρα, καθώς μπήκαν στο Ζάππειο, νωρίτερα από ότι έπρεπε.

Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Kωνσταντίνα Στεφανοπούλου (ΑΟ Πέλλωψ Πατρών) με 1.24.54, ενώ ακολούθησαν οι Δήμητρα Ιορδανιδου (Ηρακλής) με 1.26.48 και Μαρία Πουλουπάτη (ΓΑΣ Ιλισσός) με 1.34.05.

«Ήταν άριστη διοργάνωση, χαίρομαι που προστέθηκε ένας ακόμη αγώνας στον οποίο θα μπορούν να πάρουν μέρος οι αθλητές του μαραθωνίου. Είναι επίσης σημαντικό ότι ενεργοποιήθηκε και πάλι το πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου δρόμου», δήλωσε η νικήτρια. Από την πλευρά της, η δεύτερη της κούρσας, Δήμητρα Ιορδανίδου είπε: «Η διαδρομή, αν και είχε κάποιες δυσκολίες, ήταν σαν να...έκανες βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση, την οποία πιστεύω πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει και θα στηρίξει».

Πρώτος στα 8.000 μ. των ανδρών ήταν ο Χρήστος Χατζάκης – Καζάνης με 27.23, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Βαλαβάνης (28.25) και Ζακυνθινός (29.46). Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, πρώτη ήταν η Κορνιλία Ζούμσκα με 38.22 και ακολούθησαν οι Ράπτη (38.58) και Χριστοδουλοπούλου (39.16).

Στην απόσταση των 3.000 μ. πήραν μέρος μεταξύ άλλων η ηθοποιός Ζέτα Δούκα, τα μοντέλο Ρέα Τουτουντζή και Γκλόρια Μίκα, η γυμνάστρια Σόφη Πασχάλη και η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού, οι οποίες αγωνίστηκαν με τον σύλλογο «Ανάσα».


                               

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ