''Χρυσή Καμήλα'' για ελληνική κωμωδία!!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Θεατρικού Συλλόγου Διδυμοτείχου στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας, Παντομίμας & Σάτιρας που πραγματοποιήθηκε στο Τοπόλοβγκραντ της Βουλγαρίας.


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Θεατρικού Συλλόγου Διδυμοτείχου στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας, Παντομίμας & Σάτιρας που πραγματοποιήθηκε στο Τοπόλοβγκραντ της Βουλγαρίας.

Η Ομάδα Ενηλίκων του ΘΕΑ|ΣΥ| Διδυμοτείχου εκπροσώπησε την Ελλάδα συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ με «Τα Σκουπίδια» του Γιάννη Ξανθούλη, σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη και έλαβε το Μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ, τη «Χρυσή Καμήλα».

Η επιτυχία είναι απόλυτη, καθώς το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί το «Grand Prix» της διοργάνωσης, πάνω από το Ειδικό Βραβείο του Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας, ενώ ακολουθούν ιεραρχικά τα επόμενα βραβεία (1ο, 2ο, 3ο Καλύτερης παράστασης). Με το «Μεγάλο Βραβείο – Χρυσή Καμήλα» επιβραβεύεται κάθε χρόνο η συνολική αρτιότητα μιας παράστασης, συμπεριλαμβανομένης της Σκηνοθεσίας, Σκηνογραφίας, Ενδυματολογίας, Χορογραφίας, Φωτισμού, Κίνησης, Ομαδικής Ερμηνείας.

Επιπλέον, στην κατηγορία της Υποκριτικής Ρόλων, το Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου απέσπασε η Αργυρή Καρλιώτη, για την ερμηνεία της στο ρόλο της «Σάντα Ζουμπουλιάς», ενώ ο Χρήστος Χρήστου ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου, για την ερμηνεία του στον ρόλο του «Πόντικα».

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαΐου στο κατάμεστο διατηρητέο θέατρο του Πνευματικού Κέντρου «Κύριλλος και Μεθόδιος» του Δήμου Τοπόλοβγκραντ, με το Θεατρικό Σύλλογο Διδυμοτείχου να έχει την τιμητική του ως ο Μεγάλος Νικητής του διαγωνιστικού αυτού του θεσμού.

Συμμετείχαν συνολικά 17 θεατρικές παραστάσεις από 7 χώρες, ενώ η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από καταξιωμένους καλλιτέχνες του Βουλγαρικού Θεάτρου.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι «Τα Σκουπίδια» είναι η πρώτη θεατρική απόπειρα του νεοσύστατου Θεατρικού Συλλόγου Διδυμοτείχου. Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ ήταν η πρώτη παράσταση του έργου, καθώς η επίσημη παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 8, 9 και 10 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου.

                

Ο Θεατρικός Σύλλογος Διδυμοτείχου νιώθει την ανάγκη να εκφράσει εγκάρδια συγχαρητήρια στους τριάντα συμμετέχοντες της παράστασης, ιδιαιτέρως όμως στο σκηνοθέτη και εμψυχωτή της Ομάδας Άκη Τσονίδη για όλα όσα πολύτιμα προσφέρει αφιλοκερδώς στον Σύλλογο και στο Θέατρο. Τέλος, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ για τη γενναιόδωρη συμπαράσταση σε όλους τους τομείς.

Πηγή: eparousia

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ