456 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΕΣΠA‏

Στην παρουσίαση του προγράμματος "Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών", ύψους 454 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 προχωρά σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα αφορά σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, νέες, υπό σύσταση ή υφιστάμενες, που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού και Εμπορίου-Υπηρεσιών.


Οι επιλέξιμες δαπάνες αποβλέπουν, μεταξύ άλλων, σε βελτιώσεις κτηρίων και λοιπών εγκαταστάσεων, στην προμήθεια εξοπλισμού-μηχανημάτων-συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας-συστημάτων αυτοματοποίησης, στην πιστοποίηση εφαρμογής συστημάτων-διασφάλισης ποιότητας, στην προστασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας, σε δαπάνες προβολής και προώθησης, σε δαπάνες λογισμικού και σε λειτουργικές δαπάνες.

Η συνολική δημόσια και ιδιωτική για κάθε πρόταση μπορεί να κυμαίνεται από 30.000 έως 300.000 ευρώ για τους τομείς Μεταποίησης και Τουρισμού, και από 20.000 έως 100.000 ευρώ για τον τομέα Εμπόριο–Υπηρεσίες. Εκτιμάται ότι οι πληρωμές προς τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν θα ξεκινήσουν από τα μέσα του 2013.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ