Ψάρι φέτα με μουστάρδα και πράσα αχνιστά από το Δημήτρη Σκαρμούτσο

...Χρειάζονται λίγα λεπτά και γύρισμα μία-δύο φορές, με σπάτουλα. Βάζουμε σε κάθε πιάτο λίγο από το μείγμα των πράσων και ακουμπάμε επάνω ένα φιλέτο ψαριού. Γαρνίρουμε με μαϊντανό...

Yλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα λευκού ψαριού
600 γρ. πράσα (το λευκό, τρυφερό τμήμα)
3 σκ. σκόρδο κομμένες στη μέση
1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
1/2 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
4 κ.σ. λευκό κρασί
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή
 Καθαρίζουμε τα πράσα* και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Σε μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και βάζουμε το σκόρδο να μαλακώσει, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα πράσα και ανακατεύουμε συνέχεια για 5' σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μαλακώσουν 15'. Θα πρέπει σχεδόν να λυώσουν.Προς το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και το ξύσμα του λεμονιού. Ενώ γίνονται τα πράσα, πλένουμε και σκουπίζουμε το ψάρι. Αλείφουμε τις φέτες με λίγη μουστάρδα και τις αφήνουμε να ψηθούν σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Ενώ ψήνονται ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Χρειάζονται λίγα λεπτά και γύρισμα μία-δύο φορές, με σπάτουλα. Βάζουμε σε κάθε πιάτο λίγο από το μείγμα των πράσων και ακουμπάμε επάνω ένα φιλέτο ψαριού. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.

* για να καθαρίσουμε τα πράσα χωρίζουμε αρχικά το λευκό τμήμα τους και πετάμε τα χοντρά, πράσινα φύλλα και ένα- δύο εξωτερικά. Σχίζουμε τα πράσα κατά μήκος μέχρι το κέντρο, χωρίς να τα χωρίσουμε. Τα κόβουμε στα δύο και τα αφήνουμε για λίγη ώρα σε λεκάνη με νερό, να φύγει το χώμα που τυχόν υπάρχει ανάμεσα στα φύλλα. Τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.

 Αναδημοσίευση από το athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ