Μπαρόζο: ''Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες''!!

  "Συναντήθηκα πριν από λίγο με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο. Η κυβέρνησή του έχει έναν σαφώς καθορισμένο πλην όμως καίριο ρόλο να διαδραματίσει κατά τις προσεχείς εβδομάδες. Επανέλαβα την έντονη επιθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να συμβεί αυτό.

  /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} 
"Συναντήθηκα πριν από λίγο με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο. Η κυβέρνησή του έχει έναν σαφώς καθορισμένο πλην όμως καίριο ρόλο να διαδραματίσει κατά τις προσεχείς εβδομάδες.

Επανέλαβα την έντονη επιθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να συμβεί αυτό.

Η ευρωζώνη έχει δείξει άνευ προηγουμένου αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και το λαό της. Έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τη οικονομική υποστήριξη για την Ελλάδα για όσο διάστημα είναι αναγκαίο, θεωρώντας ότι και η Ελλάδα θα εμμείνει στη δέσμευσή της να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες προκειμένου να επιστρέψει στηνανάπτυξη. Χωρίς αυτή την αλληλεγγύη, η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την ευημερία. Υπογράμμισα ως εκ τούτου τη σημασία που έχει η τήρηση της δέσμευσης της Ελλάδας.

Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες. Εύχομαι να υπήρχε ευκολότερος τρόπος εξόδου από την κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Είναι όμως γεγονός ότι ο λιγότερο δύσκολος δρόμος είναι η πλήρης εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος επί του οποίου συμφώνησε η Ελλάδα με τους διεθνείς εταίρους της. Αυτός είναι και ο ταχύτερος τρόπος για την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό προς αυτήν την κατεύθυνση".


Η δήλωση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα αγγλικά, μπορεί να αναζητηθεί από την ηλεκτρονική διεύθυνση

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=MEMO/12/372&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ