Φιλέτο από γουρουνάκι µε σάλτσα φέτας τόσο ελληνικό και τόσο πρωτότυπο, του Βασίλη Καλλίδη

Βγάζουµε το κρέας από τη µαρινάδα και το στεγνώνουµε καλά....

Χρόνος προετοιµασίας: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
2 χοιρινά φιλέτα (800 γρ. περίπου) κοµµένα σε χοντρές φέτες

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
1 κουτ. γλυκού θυµάρι ξερό ή µερικά κλωνάρια φρέσκο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας µείγµα µπαχαρικών για κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
200 γρ. φέτα πικάντικη
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 λεµόνι (τον χυµό)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

TIP
* Στη µαρινάδα χωράει οποιοδήποτε αρωµατικό. Αν δε µας βρίσκεται θυµάρι: ρίγανη, θρούµπι, σπόροι κόλιαντρου ή οποιοδήποτε µείγµα µπαχαρικών, ακόµη και ξύσµα από λεµόνι ή φλούδα πορτοκαλιού.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Από την προηγούµενη µέρα, ή τουλάχιστον για 30 λεπτά πριν το µαγείρεµα, µαρινάρουµε τα φιλέτα και τα φυλάµε σε κλειστό τάπερ στο ψυγείο. Χτυπάµε στη δυνατή ταχύτητα του µπλέντερ όλα µαζί τα υλικά της σάλτσας µέχρι να γίνουν κρέµα. Βγάζουµε το κρέας από τη µαρινάδα και το στεγνώνουµε καλά µε χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουµε καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουµε τα φιλέτα µε λίγο αλάτι και λίγο µείγµα µπαχαρικών για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουµε µε τη σάλτσα και φρεσκοτηγανισµένες, λεπτές πατατούλες.

Πηγή:athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ