Τα Μάταλα πάλι στη πρώτη γραμμή διεθνώς μετά από 50 χρόνια με ένα φεστιβάλ γεμάτο χρωμάτα και μουσική!!

Από την πρώτη επίσημη παρουσίαση του προγράμματος Matala Festival 2012 (2,3,4 Ιουνίου), μέχρι και σήμερα, οι πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία των Ματάλων έχουν ξεπεράσει το 80%, ενώ υπάρχει η εκτίμηση πως μέχρι την αρχή της επόμενης εβδομάδας, δεν θα υπάρχει ούτε… κρεβάτι.


Από την πρώτη επίσημη παρουσίαση του προγράμματος Matala Festival 2012 (2,3,4 Ιουνίου), μέχρι και σήμερα, οι πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία των Ματάλων έχουν ξεπεράσει το 80%, ενώ υπάρχει η εκτίμηση πως μέχρι την αρχή της επόμενης εβδομάδας, δεν θα υπάρχει ούτε κρεβάτι.

Ο Δήμος βέβαια δίνει την εναλλακτική της δωρεάν διαμονής στο Δημοτικό Camping των Ματάλων, ενώ υπάρχουν επίσης αξιόλογα καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού. Η επιλογή της διαμονής σε… σπηλιές, δεν υπάρχει δυστυχώς, αφού αποτελούν πλέον χώρο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

«Τελειώσαμε τις διακοπές και την άδεια μας, αλλά θα πάρουμε σίγουρα κάποια ρεπό για να έρθουμε ξανά στα Μάταλα για το φεστιβάλ».

Η φράση αυτή βρετανού επισκέπτη των Ματάλων, αποτυπώνει τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί γύρω από το φεστιβάλ, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού, αναφέρει το prismanews.gr .

Το πλήθος των ντοκυμαντέρ, οι αναφορές στα διεθνή δίκτυα, αλλά και η αξιοποίηση του γεγονότος ότι στις σπηλιές εμπνεύστηκαν τραγούδια τους ο John Lennon, o Bob Dylan και η Joni Mitchel, έχουν δημιουργήσει ένα «κύμα» αφίξεων από το εξωτερικό, για το τριήμερο του φεστιβάλ.

Ο Δήμος Φαιστού με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Αναπτυξιακής Εταιρίας της περιοχής, έχουν ανεβάσει τον πήχη πολύ υψηλότερα από πέρυσι. Το φεστιβάλ έχει φέτος εμπλουτιστεί με περισσότερες συναυλίες, pre events, τρία stages, V.I.P. Lounges, Fun Park και πολλές παράλληλες δραστηριότητες για ενήλικες και παιδιά.

                                    

Ο lead singer από τα Ξύλινα Σπαθιά Παύλος Παυλίδης, ο show man και τραγουδοποιός Πάνος Μουζουράκης, ο ανατρεπτικός Μιχάλης Τζουγανάκης, η απολαυστική Δέσποινα Ολυμπίου και ο νικητής του Greek Idol Παναγιώτης Τσακαλάκος, αλλά και η μεγαλύτερη tribute band των Doors στην Ευρώπη, είναι ορισμένα μόνο από τα ονόματα που συμμετέχουν στο τριήμερο φεστιβάλ.

Πηγή: greekreporter

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ