Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης: Εθελοντής σε ανθρωπιστικές αποστολές πλάι στην Μητέρα Τερέζα για 6 χρόνια και στην Πριγκίπισσα Νταιάνα - Παρουσιάζω το βιβλίο του στην Καβάλα

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Η παρούσα μελέτη αποπειράται να προσθέσει στις γνώσεις όσων επιθυμούν να μάθουν περισσότερα και να ενημερωθούν ενδελεχέστερα για το σύνδρομο Asperger. Το asperger είναι μια διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα με το συγκεκριμένο σύνδρομο συχνά παρουσιάζονται ή συμπεριφέρονται με νεανικότερο τρόπο σε σχέση με τους ομήλικους του. Παιδιά με asperger εμφανίζουν συνήθως καθυστερήσεις σε διάφορες λειτουργικές πλευρές, όπως στον αδρό και το λεπτό συντονισμό των κινήσεων, στις κοινωνικές ικανότητες ή στην εκτελεστική λειτουργία. Παρ' όλα αυτά συνεχίζουν να αναπτύσσονται να ωριμάζουν στο δικό τους χρόνο.


Ποιος είναι ο αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης

Ο αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης (κατά κόσμον Πασχάλης), είναι Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής στην 8η και 17η Περιφέρεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ( Αν. Μακεδονίας , Σερρών, Θράκης και Ν. Αιγαίου ( Κυκλάδων και Δωδεκανήσου).Περιλαμβάνει δε την Προσχολική, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι βραβευμένος απο την Ακαδημία Αθηνών τάξη των Ηθικών και Πολιτικών επιστημών το 2007, ενώ η κυβέρνηση της Ινδιας τον αποκάλεσε πολίτη της αγάπης.Συμμετέχει με εισηγήσεις σε πολλά Συνέδρια και Ημερίδες, ενώ δημοσιεύει άρθρα σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά. Εθελοντής του Ο.Η.Ε. εδώ και 28 έτη έλαβε μέρος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές σε χώρες του τρίτου κόσμου, ανάμεσα στις οποίες στην Ινδία πλησίον της μητέρας Τερέζα (1984-1990). Με την πριγκίπισσα Νταιανα ήταν 4 χρονια σε αποστολές στη Γιουγκοσλαβία.Τον Ιανουάριο του 2010 του απενεμήθη από την Πρόεδρο των Παγκόσμιων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011 κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου η ανώτατη τιμητική διάκριση των Παγκόσμιων Αγώνων για τη συμβολή του στην προώθηση του προγράμματος «ΠΟΛΙΣ ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Την ίδια χρονιά, στις 15 Απριλίου, αναγορεύτηκε από την Οργανωτική Επιτροπή των Παγκόσμιων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011 Κήρυκας του Εθελοντισμού για την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των Ελλήνων Πολιτών.
Μεντορας του υπήρξε ο εφοπλιστής ΦΡΙΞΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗΣ και τώρα ο γιος του Βασίλης!




Έργα του: «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΦΑΣΜΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ» (2009), «ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ».«ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ » (2010), « Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – θεωρητική ανάλυση και εμπειρική διερεύνηση». «ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΥΛΟ ΚΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ-θεωρητική και εμπειρική προσέγγιση» .









Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ