Διονύσια 2013: Ο ελληνικός αμπελώνας στο Ζάππειο και στην ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ !‏

Τα Διονύσια -η δημοφιλής και καταξιωμένη έκθεση κρασιού της χώρας μας- θα διεξαχθούν φέτος, για 7η φορά, από τις 8 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών.

Τα Διονύσια -η δημοφιλής και καταξιωμένη έκθεση κρασιού της χώρας μας- θα διεξαχθούν φέτος, για 7η φορά, από τις 8 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών.


Στην έκθεση αυτή θα παρουσιαστούν ελληνικά και όχι μόνο κρασιά και αναμένονται περισσότεροι από 10.000 καταναλωτές, οι οποίοι θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκθέτες και τα προϊόντα τους -ανάμεσά τους και μερικές από τις καλύτερες και πλέον ακριβές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, πολλές νέες κυκλοφορίες και σημαντικά κρασιά από τον παγκόσμιο αμπελώνα.

Όπως και στα Διονύσια 2011, η συμμετοχή οινοποιείων απ’ όλη την Ελλάδα θα είναι μαζική και θα συνοδευτεί από αποσταγματοποιίες και εταιρείες εισαγωγής οίνων. Προβλέπεται επίσης, ότι αισθητή θα είναι και η παρουσία πρωτοεμφανιζόμενων οινοποιών.

Για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο της έκθεσης, θα γίνεται και πώληση επιλεγμένων εμφιαλωμένων οίνων, σε ειδικές τιμές -οινοποιείου- χωρίς άμεση πληρωμή. Επιλέγοντας κρασιά και ποσότητα σε ειδικά σχεδιασμένο έντυπο αγορών, που ο επισκέπτης θα παίρνει στην είσοδο μαζί με τον κατάλογο, το ποτήρι γευσιγνωσίας και τη συλλεκτική καρφίτσα των Διονυσίων 2013, κάθε οινόφιλος θα λαμβάνει τα κρασιά που διάλεξε στο χώρο επιλογής του (παράδοση δωρεάν), δίνοντας στο πλαίσιο της έκθεσης μόνο μία πολύ μικρή προκαταβολή και επιλέγοντας τον τρόπο αποπληρωμής.

Κατά  τη διάρκεια της έκθεσης, οι τρεις γνωστότερες σχολές οινογνωσίας της Αττικής («WSPC», «Οίνος ο Αγαπητός» και «Genius in Gastronomy») θα προσφέρουν μαθήματα γευστικής δοκιμής δωρεάν.

Πληροφορίες: Ζάππειο, Αθήνα, είσοδος 10€ και για τις 3 ημέρες, Παρασκευή 4-10 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 11 π.μ.-8 μ.μ., 210 7660560, www.dionysia.gr .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ