Η ιστορία της Ελλάδας σε εφαρμογή για iPhone!!

Δύο αδέρφια από την Φθιώτιδα, ο Τάσος και ο Δημήτρης Βούλγαρης έφτιαξαν μια εφαρμογή για iPhone και iPad που λέγεται «Greece: History and Culture». Πρόκειται για την πρώτη και, μέχρι στιγμής, μοναδική εφαρμογή για iPhone και iPad, που παρουσιάζει την Ελληνική ιστορία, προϊστορία και πολιτισμό. Μεσ’ από τις σελίδες της εφαρμογής, ο χρήστης,  μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται, ώστε να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για κάθε περίοδο του παρελθόντος της ή για να εντάξει  μουσειακά εκθέματα και αρχαιολογικούς χώρους που τον ενδιαφέρουν, στο ιστορικό και πολιτισμικό τους πλαίσιο.


Δύο αδέρφια από την Φθιώτιδα, ο Τάσος και ο Δημήτρης Βούλγαρης έφτιαξαν μια εφαρμογή για iPhone και iPad που λέγεται «Greece: History and Culture».

Πρόκειται για την πρώτη και, μέχρι στιγμής, μοναδική εφαρμογή για iPhone και iPad, που παρουσιάζει την Ελληνική ιστορία, προϊστορία και πολιτισμό. Μεσ’ από τις σελίδες της εφαρμογής, ο χρήστης,  μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται, ώστε να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για κάθε περίοδο του παρελθόντος της ή για να εντάξει  μουσειακά εκθέματα και αρχαιολογικούς χώρους που τον ενδιαφέρουν, στο ιστορικό και πολιτισμικό τους πλαίσιο.

Τα δύο αδέλφια που είναι από τον Αχινό της Ανατολικής Φθιώτιδας, ο Δημήτρης και Τάσος Βούλγαρης είναι αρχαιολόγος και προγραμματιστής στο επάγγελμα αντίστοιχα.

Η εφαρμογή έχει κυκλοφορήσει στο App Store της Apple εδώ και 2 εβδομάδες και από τις πρώτες μέρες απέσπασε πολύ θετικά σχόλια , τόσο για την ποιότητα και πληρότητα του περιεχομένου της, όσο και για τον τρόπο παρουσίασής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γνωστοί Έλληνες του εξωτερικού, όπως η Rita Wilson, η Maria Menounos, ο Νίκος Αλιάγας και η Nia Vardalos, έχουν στηρίξει την προσπάθεια των δύο παιδιών με ενθουσιώδη σχόλια σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter.

Δυο λόγια για την εφαρμογή:

Search. Στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής παρατίθενται οι περίοδοι και υποπερίοδοι της Ελληνικής ιστορίας, από την Παλαιολιθική Εποχή ως το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος, με πληροφορίες για τις πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εξελίξεις, συνοδευόμενες από αντιπροσωπευτικές εικόνες. Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να μεταβεί στην εποχή που τον ενδιαφέρει, χρησιμοποιώντας το εργαλείο έρευνας ανά έτος (search by year).

Timeline. Ένα πλήρες χρονολόγιο του Ελληνικού παρελθόντος, από τις απαρχές της κατοίκησης στον Ελλαδικό χώρο ως τον 20ο αιώνα.

Maps. Χάρτης της Ελλάδας με επισημάνσεις των σημαντικότερων ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να βρει σημεία ενδιαφέροντός του, κοντά του ή σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Places. Αλφαβητικός κατάλογος με πληροφορίες για τους σημαντικότερους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

People. Αλφαβητικός και θεματικός κατάλογος με βιογραφίες σημαντικών προσωπικοτήτων του Ελληνικού παρελθόντος, από τον Όμηρο ως τη Μαρία Κάλλας, καθώς και πληροφορίες για πρόσωπα της Ελληνικής μυθολογίας.

Stories. Σ’ αυτό το κεφάλαιο παρατίθενται μερικές από τις γοητευτικότερες ιστορίες του Ελληνικού παρελθόντος, από τον πρώτο μαραθωνοδρόμο ως την πιο εμπνευσμένη πράξη αντίστασης στην κατεχόμενη από τους Ναζί Αθήνα.

Η εφαρμογή “Greece: History and Culture” είναι γραμμένη στην Αγγλική γλώσσα και για τη χρήση της δεν απαιτείται η σύνδεση στο Internet.

Πηγή: gr.greekreporter.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ