Έλα μωρό μου σκάναρε τον έρωτα μας - 20 ευρώ κοστίζει - ο Αγ. Βαλεντίνος αγαπά την τεχνολογία

«Το μόνο που πρέπει να κάνει όποιος επιθυμεί να φτιάξει ένα τέτοιο βιντεοκλίπ και να το χαρίσει στον σύντροφό του είναι να μας στείλει με mail ή να μας φέρει σε ψηφιακή μορφή τις φωτογραφίες που θέλει να χρησιμοποιηθούν. Επίσης, θα πρέπει να μας δώσει δύο ονόματα, μια σημαντική για εκείνον ημερομηνία, ακόμη και ένα κειμενάκι αν θέλει να γράψει κάτι στον αγαπημένο του. Στη σελίδα μας στο Facebook υπάρχει ένα δείγμα από τα βιντεάκια που φτιάχνουμε για όποιον θέλει να πάρει μια γεύση προκαταβολικά»



Τα επαγγελματικά βιντεοκλίπ με φωτογραφίες και σημαντικές στιγμές του ζευγαριού είναι η νέα τάση στα δώρα που ανταλλάσσουν οι ερωτευμένοι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Πρόκειται για μια πρωτότυπη μέθοδο, ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό, που γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση και στην Ελλάδα. Στην αγορά κυκλοφορούν επίσης ευχετήριες κάρτες, μπλούζες και ειδικά μενταγιόν τα οποία όταν σκανάρονται με κινητό τηλέφωνο εμφανίζουν στην οθόνη μηνύματα αγάπης.

Συμφωνα με το Έθνος, στην Αμερική τα DVD των ερωτευμένων απευθύνονται κυρίως σε ανθρώπους με οικονομική άνεση και συνιστούν μια προσεγμένη καλλιτεχνική δουλειά. Στην Ελλάδα οι φωτογράφοι που ασχολούνται με τη νέα τάση έχουν προσαρμόσει τα δεδομένα στο οικονομικότερο προσπαθώντας παράλληλα να μην υποβαθμίσουν την ποιότητα του αποτελέσματος. Oπως εξηγούν οι ίδιοι πρόκειται για μια γλυκιά ένδειξη αγάπης που υπερβαίνει το απλό ηλεκτρονικό άλμπουμ φωτογραφιών το οποίο μπορούν αρκετοί να δημιουργήσουν αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

«Το μόνο που πρέπει να κάνει όποιος επιθυμεί να φτιάξει ένα τέτοιο βιντεοκλίπ και να το χαρίσει στον σύντροφό του είναι να μας στείλει με mail ή να μας φέρει σε ψηφιακή μορφή τις φωτογραφίες που θέλει να χρησιμοποιηθούν. Επίσης, θα πρέπει να μας δώσει δύο ονόματα, μια σημαντική για εκείνον ημερομηνία, ακόμη και ένα κειμενάκι αν θέλει να γράψει κάτι στον αγαπημένο του. Στη σελίδα μας στο Facebook υπάρχει ένα δείγμα από τα βιντεάκια που φτιάχνουμε για όποιον θέλει να πάρει μια γεύση προκαταβολικά», λέει στο «Εθνος» ο κ. Αποστόλης Πλατανιάς, συνιδιοκτήτης του καταστήματος Photoparousiasis στην Αρτέμιδα, το οποίο ασχολείται μεταξύ άλλων και με slideshows για ερωτευμένους.



Ο... σκηνοθέτης
Τα υπόλοιπα είναι θέμα του ειδικού, η σκηνοθετική ματιά του οποίου θα δώσει πλοκή στην ιστορία της σχέσης. Μουσική, ποικιλία γραφικών και χρωμάτων ντύνουν την παρουσίαση καθιστώντας την ιδιαίτερα ελκυστική. «Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι 15-20 φωτογραφίες και το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα βιντεάκι υψηλής ευκρίνειας με διάρκεια σχεδόν 3 λεπτών. Αυτό είτε το στέλνουμε στο mail του πελάτη είτε με μια μικρή εξτρά χρέωση του το παραδίδουμε σε DVD. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο γιατί είναι πρωτότυπο δώρο με ένα κόστος περίπου 15 ευρώ, είναι μια επαγγελματική δουλειά, είναι κάτι που μένει και μπορεί το ζευγάρι να το βλέπει ξανά και ξανά μετά από χρόνια», λέει ο κ. Πλατανιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενδιαφέρον για τα εν λόγω βίντεο εκδηλώνουν παντός είδους «ερωτευμένοι». Εκτός από ζευγάρια, αντίστοιχα DVD, όπως εξηγεί ο ίδιος, φτιάχνονται και για μαμάδες με τα παιδιά τους, γιαγιάδες ή παππούδες με τα εγγόνια τους και άλλα πρόσωπα που θέλουν να απαθανατίσουν με αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερες στιγμές τους.

Με 20 ευρώ
Σκάναρε και στείλε τον έρωτά σου
Καινοτόμα τεχνολογικά δώρα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου συνιστούν και τα προϊόντα ScanIT. Πρόκειται για κολιέ ή μακρυμάνικες μπλούζες που έχουν εμφανιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αγορά και τα οποία κάθε φορά που σκανάρονται με το κινητό τηλέφωνο εμφανίζουν μηνύματα αγάπης.

Αντίστοιχος κωδικός scanning υπάρχει και σε ευχετήριες κάρτες ή μαγνητάκια, τα οποία προορίζονται για δώρα. Οπως εξηγούν οι υπεύθυνοι στην ιστοσελίδα τους, τα κολιέ είναι κατασκευασμένα από ατσάλι και περασμένα σε λουράκι με ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Οταν ο χρήστης σκανάρει με το κινητό του τον τυπωμένο κωδικό του μενταγιόν, συνδέεται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε λινκ με κείμενα, φωτογραφίες, τραγούδια και βίντεο αγάπης. Πρόκειται για ένα μοναδικό και πρωτότυπο δώρο, με κόστος 20 ευρώ, ενώ οι κάρτες και τα μαγνητάκια διατίθενται σε τιμές που ξεκινούν από 7 ευρώ.

Το scanIT παρέχει, επίσης, και πολύχρωμα αυτοκολλητάκια με μικρό κόστος, τα οποία κολλούνται σε κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, τετράδια και αλλού. Οταν σκαναριστούν, αποκωδικοποιούν εικόνες, κειμενάκια και βίντεο που εκφράζουν γλυκά συναισθήματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ