GATMI.GR : Ένα νέο κοινωνικό δίκτυο για την Eλληνική Διασπορά

Το Gatmi.gr είναι το ελληνικό κοινωνικό δίκτυο, το δίκτυο όσων αγαπούν την Ελλάδα ή θέλουν να τη γνωρίσουν καλύτερα. Είναι το μέσο δικτύωσης ανθρώπων που έχουν ως κοινό σημείο το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα και δημιουργήθηκε από την ανάγκη να βοηθήσουμε να γεννηθεί κάτι καινούργιο στη χώρα.

Το Gatmi.gr είναι το ελληνικό κοινωνικό δίκτυο, το δίκτυο όσων αγαπούν την Ελλάδα ή θέλουν να τη γνωρίσουν καλύτερα. Είναι το μέσο δικτύωσης ανθρώπων που έχουν ως κοινό σημείο το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα και δημιουργήθηκε από την ανάγκη να βοηθήσουμε να γεννηθεί κάτι καινούργιο στη χώρα.

Η Ελλάδα έχει αξία που πρέπει να αναδείξουμε. Το Gatmi.gr φιλοδοξεί να αναδείξει τα επιτεύγματα μας, τις πρωτοβουλίες μας, τα πλεονεκτήματα και το δυναμισμό μας. Άνθρωποι που έχουν κάτι να πουν, επιχειρήσεις και επιστήμονες που πρωτοπόρησαν, εκπαιδευτικοί που δίδαξαν ανά τον κόσμο θα είναι εδώ. Το Gatmi.gr φιλοδοξεί να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την προσωπικότητα αυτής της χώρας, με ιστορίες, τοποθεσίες, συνταγές, βιβλία, τέχνη, ανέκδοτα, φωτογραφίες. Γιατί η διασύνδεση, η επικοινωνία και η θετική ενέργεια είναι σήμερα πιο σημαντικές από ποτέ. Η προβολή μας θα είναι άμεση, μέσω της προβολής προσωπικοτήτων από το παρόν ή το παρελθόν, που θα λειτουργήσουν σαν «σημεία αναφοράς», αλλά και έμμεση. Γιατί μέσω της ευρείας διασύνδεσης θα δείξουμε ότι έχουμε αρχίσει να αλλάζουμε, να μιλάμε με μία φωνή για ένα κοινό σκοπό που είναι η ανόρθωση της χώρας μας. Μια χώρα μπορεί να πάει μπροστά χάρη στους ανθρώπους της και εμείς στο Gatmi.gr θέλουμε να δείξουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε πρόσωπο.

Όλοι οι Έλληνες που κατοικούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μπορούν και  πρέπει  να φτιάξουν προφίλ στο ελληνικό κοινωνικό δίκτυο … για την Ελλάδα! Επίσης, όσοι ξένοι αγαπούν την Ελλάδα, όσοι την έχουν επισκεφτεί και επιθυμούν να γράψουν τις θετικές εντυπώσεις τους, όσοι έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες και συνεργασίες με τη χώρα μας ή όσοι θα ήθελαν να έχουν. Για να εξυπηρετήσει αυτό το σκοπό, το Gatmi είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά παρόλο που οι χρήστες μπορούν να γράψουν σε όποια γλώσσα επιθυμούν.

Ο σκοπός του κοινωνικού δικτύου Gatmi.gr είναι η διασύνδεση των Ελλήνων όλου του κόσμου. Αλλά φυσικά και η διασύνδεση των Ελλήνων με τον υπόλοιπο κόσμο. Και δεν νοείται χωρίς την παρουσία του απόδημου ελληνισμού, γιατί ελληνικό κοινωνικό δίκτυο χωρίς αυτό το σπουδαίο κεφάλαιο για τη χώρα μας δεν μπορεί να υπάρξει. Η επικοινωνία και η διασύνδεση με τον απόδημο ελληνισμό είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη και αληθινή επιθυμία.

Στο Gatmi πιστεύουμε ότι οι χώρες δεν είναι προϊόντα που πωλούνται καλύτερα αν αλλάξεις τη συσκευασία τους. Πιστεύουμε στο τεράστιο πνευματικό κεφάλαιο του Ελληνισμού και στην υγιή και ιδιαίτερα δυναμική ελληνική επιχειρηματικότητα που πρέπει να αναδειχθεί. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται ουσιαστική και μακροχρόνια προσπάθεια για να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα που μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Πιστεύουμε ότι οι τηλεοράσεις έχουν κατακλυστεί από αρνητικές εικόνες για τη χώρα μας ίσως γιατί εμείς οι ίδιοι έχουμε κλειστά τα μάτια σε ο,τιδήποτε καλό δημιουργείται.

      Αθηνά Σπυροπούλου - Ιδρύτρια του Gatmi.gr

Είμαστε όλοι, Έλληνες, Έλληνες του εξωτερικού, οιωνεί πρέσβεις της χώρας μας. Πρέπει να καταθέσουμε τις ιστορίες μας, τις αξίες μας, τις επιτυχίες μας για να μας ακούσουν διαφορετικά. Στο Gatmi.gr θα δώσουμε το λόγο σε ανθρώπους που έχουν κάτι να μας πουν, σε επιστήμονες, σε συγγραφείς, σε ζωγράφους, σε πολιτικούς (ναι, γιατί όχι;), σε εκπαιδευτικούς, σε επιχειρηματίες, σε στελέχη επιχειρήσεων, σε ηθοποιούς. Θα προβάλουμε συστηματικά αυτούς που συναποτελούν τη νέα Ελλάδα: τη νέα γενιά, τους μορφωμένους, κοσμοπολίτες, πολύγλωσσους Έλληνες. Τους δραστήριους Έλληνες, τους κοινωνικά ευαισθητοποιημένους, τους πρωτοπόρους, τους τολμηρούς, τους πετυχημένους Έλληνες. Αυτούς που ανοίγουν δρόμους, όχι αυτούς που τους κλείνουν. Θα προβάλουμε οργανωμένα και συστηματικά τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις, τα μουσεία, τις ιδέες που λείπουν από την εικόνα της Ελλάδας και του Ελληνισμού στο εξωτερικό.

Η προβολή θα γίνεται παράλληλα με την προβολή των κλασικών, διαχρονικών αξιών του ελληνισμού για να είναι ορατή η συνέχεια που υπάρχει στην πορεία μας. Οι μεγάλοι μας φιλόσοφοι της αρχαιότητας, οι ρήτορες και οι ιστορικοί μας, όλα όσα μας κάνουν υπερήφανους σαν Έλληνες θα είναι εδώ.

Το όνομα του Gatmi.gr είναι αναγραμματισμός των αρχικών της έκφρασης It’s All Greek To Me, που σημαίνει στα αγγλικά «δεν καταλαβαίνω τίποτα». Ελπίζουμε όμως ότι θα συμβάλει στο να μας καταλάβουν καλύτερα. Πιστεύουμε στις θετικές δράσεις που τελικά θα μας ενώσουν και θα εκπλήξουν τους πάντες, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Πιστεύουμε στην ευρύτατη δυνατή διασύνδεση των Ελλήνων μεταξύ τους και με τον υπόλοιπο κόσμο, γιατί έχουμε ακόμη πολλά να δώσουμε και να κάνουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ