oisyntagesmoy.gr του Άκη Πετρεντζίκη: να φτιάξετε γεμιστό σολομό με μάραθο, άνηθο και μαϊντανό - Λουκούμι

Ξεχάστε ότι ξέρατε για τα ψάρια!



Χρόνος Εκτέλεσης : 40 λεπτά
Κόστος: 13.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: 4

Υλικά
2 φιλέτα σολωμού βάρους γύρω στα 800γρ
1 μάτσο μαϊντανό
1/2 μάτσο άνιθο
1/2 μάτσο μάραθο
λίγο δυόσμο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ξύσμα από ένα λεμόνι
χυμό από μισό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ζητάμε από τον ψαρά μας να μας ετοιμάσει 2 φιλέτα σολωμού συνολικού βάρους 1 κιλού. Καλό θα είναι να είναι από αντίστοιχα μέρη του ψαριού ώστε όταν πάει το ένα πάνω στο άλλο να μην περισσεύει πολύ…

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας και τα ανακατεύουμε με το λάδι, λεμόνι και τη μουστάρδα.

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα ψαριού.

Βάζουμε το ένα με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω πάνω σε ένα ξύλο. Προσθέτουμε το περισσότερο από το μείγμα των αρωματικών μας πάνω του. Από πάνω βάζουμε το άλλο φιλέτο με το δέρμα προς τα πάνω.

Δένουμε με σπάγκο για να μην φύγουν τα φιλέτα από τη θέση τους σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους.

Αλείφουμε με λίγο λάδι και βάζουμε το ψάρι σε μια σχάρα μέσα στο φούρνο.
Από κάτω καλό είναι να έχουμε ένα ταψί με νερό για να πέφτουν τα λίπη από το ψάρι.

Ψήνουμε για 25 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να ψηθεί το ψάρι καλά εσωτερικά.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά
Συνοδεύουμε το σολομό με ρύζι και την υπόλοιπη σάλτσα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ