Η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη στο Παλλάς για 15 παραστάσεις από 13 Ιανουαρίου 2012

Σε μπλε βελούδο θα κυλήσουν οι δυο ώρες του προγράμματος με την Χάρις Αλεξίου και την Δήμητρα Γαλάνη στο Παλλάς από 13 Ιανουαρίου 2012 και για 15 παραστάσεις.


 

Σε μπλέ βελούδο θα κυλήσουν οι δυο ώρες του προγράμματος με την Χάρις Αλεξίου και την Δήμητρα Γαλάνη στο Παλλάς από 13 Ιανουαρίου 2012 και για 15 παραστάσεις.

Όπως φυλάμε κοσμήματα που αγαπάμε σε θήκες βελούδινες, όπως χαρακτηρίζουμε τις απαλές, ζεστές φωνές ίδιο βελούδο, όπως φωτίζει τ’ ουρανού το μπλε τη νύχτα. Κάτι ακριβό, λιτό, γερό και όμορφο, όπως αξίζει σε δυο τέτοιες διαδρομές. Απ’ τις αρχές του ’70 μέχρι σήμερα, σ’ ένα μικρόφωνο μπροστά και γύρω ο κόσμος μια αγκαλιά, μέσα απ’ τη χάρη της φωνής τους, να μαγεύεται, να ταξιδεύει, να τραγουδάει μαζί τους.

Τέσσερις δεκαετίες στη σκηνή. «Δεν ξέρω πώς φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος αυτή τη διαδρομή. Εγώ αισθάνομαι ότι ήμουν πάνω σ’ ένα άλογο και κάλπαζα κι έτρεχα και περνούσα από τόπους διάφορους, συναντούσα διάφορους ανθρώπους, χαιρόμουν που τους συναντούσα, που τραγουδούσα διαφορετικά πράγματα, που είχα αποδοχή» λέει η Χάρις Αλεξίου.

Και όπως η Δήμητρα Γαλάνη παρατηρεί: « Επειδή οι ιλιγγιώδεις ταχύτητες της δισκογραφικής αγοράς κάνουν τα 40 χρόνια να φαίνονται πάρα πολλά. Επειδή μπορεί και να είναι έτσι για την πορεία ενός καλλιτέχνη και σίγουρα έτσι για την ζωή ενός ανθρώπου. Επειδή το πρόσωπο ενός τραγουδιστή είναι τα τραγούδια που διαλέγει να πει. Επειδή επιτυχία σημαίνει να μπορεί ένας καλλιτέχνης να διαχειρίζεται το παρελθόν του σαν να ήταν παρόν κι επειδή μέσα απ’ το παρελθόν σχεδιάζεται το μέλλον» η συνάντησή τους στη σκηνή του Παλλάς θα είναι η πιο πιστή προβολή αυτού που αντέχει στην καρδιά μας σαν αλήθεια, η πιο δικιά μας, τελικά, μεταπολίτευση.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια:Λίνα Νικολακοπούλου Σκηνoγραφία: Γιώργος Γαβαλάς – Γιάννης Μουρίκης Σχεδιασμός Φωτισμών : Ελευθερία Ντεκώ Ενορχηστρώσεις: Κώστας Παπαδούκας,Γιώργος Ζαχαρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ