Μια βιβλιοθήκη του... δρόμου ανοίγει τις πόρτες της στις 9 Ιουνίου!!

Αν είστε λάτρεις των βιβλίων και δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας μακριά από αυτά τότε θα την αγαπήσετε! Η δημόσια δανειστική βιβλιοθήκη απευθύνεται σε όλους. Μπορείτε να προσφέρετε βιβλία κάθε είδους και θεματολογίας, βιβλία για κάθε ηλικία.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}
Αν είστε λάτρεις των βιβλίων και δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας μακριά από αυτά τότε θα την αγαπήσετε! Η δημόσια δανειστική βιβλιοθήκη απευθύνεται σε όλους. Μπορείτε να προσφέρετε βιβλία κάθε είδους και θεματολογίας, βιβλία για κάθε ηλικία.

Η ιδέα της βιβλιοθήκης γεννήθηκε από τους αρχιτέκτονες Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου και Ελευθέριο Αμπατζή, που ζουν και εργάζονται στην Κηφισιά.

Η βιβλιοθήκη της Κηφισιάς είναι δημόσια και αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης.

Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων. Είναι κατασκευασμένη στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με βιβλία που διαχειρίζονται οι χρήστες της, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο. 

Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Ο επισκέπτης της μπορεί να δανειστεί ένα βιβλίο και πάλι μετά από ένα χρονικό διάστημα να το επιστρέψει. Η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά αφού την διέπει η προϋπόθεση πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή. Ο εκάστοτε αναγνώστης μπορεί παράλληλα να αποτελεί και το δωρητή. 

Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Κατευθυντήρια σχεδιαστική γραμμή του αντικειμένου υπήρξε η μέγιστη εξοικονόμηση χώρου για την τοποθέτηση και έκθεση των βιβλίων με τρόπο ώστε το ίδιο το αντικείμενο να προβάλει το περιεχόμενό του χωρίς να το επισκιάσει.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 9 Ιουνίου 2012 ώρα 12.00μμ στη συμβολή των οδών Κασσαβέτη και Λεβίδου στην Κηφισιά.

Τον πρώτο λόγο τον έχει το βιβλίο.

Η βιβλιοθήκη της Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς, αποτελεί πιλοτικό εγχείρημα και για την πραγματοποίηση του δεν χρησιμοποιήθηκαν κρατικοί πόροι.


Στοιχεία επικοινωνίας:

email: vivliothikikifissias@gmail.com

facebook: http://www.facebook.com/vivliothikif

twitter: https://twitter.com/#!/vivliothikif

Site: http://www.kifissia.gr/main/portal/default/announcement/AnnouncementViewWindow?action=2&id=7642

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ