Κάμερες της τροχαίας έκοψαν 6.600 κλήσεις σε χωριό 2.200 κατοίκων

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής είδαν ξαφνικά τα γραμματοκιβώτιά τους να γεμίζουν «ραβασάκια» από τις τοπικές αρχές.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής είδαν ξαφνικά τα γραμματοκιβώτιά τους να γεμίζουν «ραβασάκια» από τις τοπικές αρχές.



Στο Ελμγουντ Πλέις του Οχάιο η τοπική αστυνομία, με την σχετική απόφαση της δημοτικής αρχής, προχώρησε στις αρχές του Φθινοπώρου στην εγκατάσταση δύο καμερών αυτόματου ελέγχου της ταχύτητας των οχημάτων, σε κεντρικό σημείο της περιοχής, όπως αναφέρει το Έθνος.

Τα αποτελέσματα, ήταν πολύ πάνω από ικανοποιητικά, σε επίπεδο εσόδων: μέσα σε ένα μήνα, κόπηκαν 6.600 κλήσεις των 105 δολαρίων, σε μία περιοχή όπου διαμένουν μόνιμα μόλις 2.200 κάτοικοι. Το μπαράζ των κλήσεων συνεχίζεται και μέχρι σήμερα οι τοπικές αρχές «έχουν» λαμβάνειν 1,5 εκατ. ευρώ από τους οδηγούς.

Τα όρια ταχύτητας που επιβάλλει η τοπική νομοθεσία δεν είναι άμοιρα ευθυνών: στο χώρο που ελέγχει η μία από τις δύο κάμερες τα οχήματα πρέπει να μειώσουν την ταχύτητά τους στα 40 χλμ./ώρα, από 55 που είναι λίγο μακρύτερα.

Ο Δήμος έχει στοχεύσει στους 18.000 διερχόμενους που προσπαθούν καθημερινά να βγουν στην κεντρική οδική αρτηρία της περιοχής. Οπως φαίνεται όμως, πέτυχε τελικά τα πορτοφόλια και τα νεύρα των δημοτών του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ