Μπαρτσελόνα... τεσσάρων αστέρων κόντρα στην Μίλαν - Άλωσε την Γερμανία η Γαλατά! (βίντεο)

Μεγάλη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μίλαν με 4-0, νίκη που σε συνδυασμό με το 2-0 τους πρώτου αγώνα της έδωσε την πρόκριση στους "8" του Champions League. Από την άλλη επική εκτός πρόκριση της Γαλατάσαραι επί της Σάλκε, με τους Τούρκους να νικούν με 3-2 στο τελευταίο λεπτό και μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα να περνούν στην επόμενη φάση.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΙΛΑΝ 4-0 (5΄, 40΄Μέσι, 55΄Βίγια, 92΄Άλμπα)



Μεγάλη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μίλαν με 4-0, νίκη που σε συνδυασμό με το 2-0 τους πρώτου αγώνα της έδωσε την πρόκριση στους "8" του Champions League. Οι Καταλανοί έδειξαν από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό και δεν άφησαν σε καμία περίπτωση ν΄αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους. Το παιχνίδι ξεκίνησε καταπληκτικά για τους Καταλανούς, οι οποίοι από το 5ο μόλις λεπτό, είχαν πετύχει το πρώτο από τα δύο τέρματα που ήθελαν, με τον Λιονέλ Μέσι να σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή και ν΄αφήνει άγαλμα τον Αμπιάτι. Στο 13ο λεπτό, παραλίγο να γίνει και το 2-0 από νωρίς, όμως ο Ιταλός γκολκίπερ απέκρουσε καταπληκτικά τον "κεραυνό" του Ινιέστα, με την μπάλα να χτυπά και στο οριζόντιο δοκάρι. Η Μπαρτσελόνα σφυροκοπούσε συνεχώς, με τον Άλμπα στο 16ο λεπτό ν΄απειλεί και πάλι την ιταλική εστία και τον Αμπιάτι να σώζει, διώχνοντας σε κόρνερ.  Μετά την ευκαιρία αυτή, οι Μπλαουγκράνα έριξαν λίγο τον ρυθμό τους, δίνοντας την ευκαιρία στους Ροσονέρι να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να σπάσουν τον κλοιό που είχε δημιουργηθεί έξω από την περιοχή τους.



Μάλιστα, μετά από ένα μεγάλο λάθος του Μασεράνο στο 37ο λεπτό, ο Νιάνγκ βρέθηκε απέναντι από τον Βίκτορ Βαλντέζ, όμως το δοκάρι του Ισπανού τον έσωσε από βέβαιη παραβίαση της εστίας του και φυσικά έσωσε την ομάδα του από το να χρειάζεται τρία ακόμη τέρματα για να προκριθεί. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η μπάλα τιμώρησε την ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι, καθώς στο 40ο λεπτό, ο Μέσι και πάλι σούτερε εκτός μεγάλης περιοχή και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, κάνοντας το 2-0 και κλείνοντας έτσι το πρώτο μέρος. Ο Γκαλιάνι είπε πριν τον αγώνα πως: Ρωτήστε με στο 88ο λεπτό ποιος είναι το φαβορί για την πρόκριση, αλλά σίγουρα δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη, καθώς στο 55ο λεπτό, ο Νταβίντ Βίγια πέτυχε το τρίτο γκολ της Μπαρτσελόνα, ύστερα από ασίστ του Τσάβι και καταπληκτικό πλασέ, το οποίο έδωσε το προβάδισμα πρόκρισης στους γηπεδούχους. Η μεγάλη ευκαιρία για τους Μιλανέζους ήρθε στο 82ο λεπτό. Ο Ρομπίνιο βρέθηκε μετά από σέντρα του Φλαμινί σε εξαιρετική θέση, με τον Άλμπα να πέφτει στα πόδια του όμως και να σώζει την ομάδα του, η οποία δεν απειλήθηκε μέχρι το τέλος και μάλιστα πέτυχε και το τέταρτο τέρμα με τον ισπανό αριστεροπόδαρο αμυντικό, παίρνοντας έτσι μια τεράστια πρόκριση για τους "8" της διοργάνωσης

Μπαρτσελόνα (Τζόρντι Ρόουρα): Βαλντές, Άλμπα, Πικέ, Μασκεράνο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Άλβες, Πέδρο, Βίγια

Μίλαν (Μάσιμο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε, Σαπάτα, Μεξές, Κονστάντ, Φλαμινί, Αμπροζίνι, Μοντολίβο, Νιάνγκ, Μπόατενγκ, Ελ Σαραουί

 

ΣΑΛΚΕ-ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ 2-3 (17΄Νόισταντερ, 63΄ Μπαστός / 37΄Αλτιντόπ, 42΄Γιλμάζ, 95΄Mπουλούτ)



Μεγάλη εκτός πρόκριση της Γαλατάσαραι επί της Σάλκε, με τους Τούρκους να νικούν με 3-2 στο τελευταίο λεπτό και μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα να περνούν στην επόμενη φάση. Η Γαλατά ξεκίνησε καλύτερα το ματς, καθώς μόλις στο 10ο λεπτό, είχε καταφέρει να χάσει δύο καλές ευκαιρίες, με τον Ντρογκμπά όμως να τις σπαταλά αμφότερες. Στο 13ο λεπτό, ο Χίλντεμπραντ έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση, με τον Ινάν να μην πιστεύει πως το δυνατό σουτ του δεν βρήκε δίχτυα.


Κόντρα όμως στην ροή του αγώνα, μέχρι εκείνη την στιγμή, ήταν η Σάλκε εκείνη που άνοιξε το σκορ, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα των Τούρκων. Δράστης ο Νόισταντερ που σκόραρε με κοντινό σουτ, έπειτα από πολλές κόντρες στα καρέ της Γαλατά. Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι βγήκαν από την περιοχή τους και προσπάθησαν και για δεύτερο, με τον Πούκι να είναι πολύ κινητικός και να προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα. Παρ΄όλα αυτά, η Γαλατά κατάφερε να ισοφαρίσει την αναμέτρηση στο 37ο λεπτό, με τον Χαμίτ Αλτιντόπ να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό τέρμα, με σουτ από μακρινή απόσταση. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γιλμάζ πέντε λεπτά αργότερα πέτυχε την απόλυτη ανατροπή, καθώς "ξεχύθηκε" στην επίθεση και αφού πέρασε και τον Χίλντεμπραντ, έκανε το 2-1 για τους Τούρκους. To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Σάλκε να θέλει πλέον δύο τέρματα για να πανηγυρίσει εκείνη την πρόκριση. Ο Πούκι προσπαθούσε να γίνει απειλητικός, όμως η έλλειψη του τραυματία Χούντελαρ ήταν αισθητή. Στο 63ο λεπτό, ο Μπαστός έβαλε φωτιά στην αναμέτρηση, καθώς μετά από πολλές περιπέτειες μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο νεαρός άσος έκανε το 2-2 και πλέον όλα μπορούσαν να συμβούν. Το μόνο που συνέβη όμως, ήταν το γκολ του Ουμούτ Μπουλούτ στο 95ο λεπτό, το οποίο έδωσε την νίκη στους Τούρκους, με την γερμανική άμυνα να είναι όλη στην αντίπαλη περιοχή για να πετύχει κάποιο τέρμα.

Σάλκε (Γενς Κέλλερ): Χίλντεμπραντ, Χέβεντες, Ουτσίντα, Μάτιπ, Κολάσινατς, Μπαστός, Χόγκερ, Ντράξλερ, Νόισταντερ, Φαρφάν, Πούκι.

Γαλατάσαραϊ (Φατίχ Τερίμ): Μουσλέρα, Νουνκό, Κάγια, Εμπουέ, Αλτιντόπ, Ινάν, Μέλο, Ριέρα, Σνάιντερ, Γιλμάζ, Ντρογκμπά.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ