Βόλτα στη νυχτερινή καρναβαλική Πάτρα - Δείτε φωτό και βίντεο - Πατρινό Καρναβάλι 2013

Η αντίστροφη έχει ξεκινήσει και το Πατρινό Καρναβάλι φτάνει στην κορύφωσή του. Η Πάτρα οπλίζεται με αισιοδοξία και ελπίδα, πατά γερά στα πόδια της και επιταχύνει το βηματισμό της με τον ακαταμάχητο ρυθμό της καρναβαλικής μηχανής που τίθεται σε πλήρη λειτουργία.

Η αντίστροφη έχει ξεκινήσει και το Πατρινό Καρναβάλι φτάνει στην κορύφωσή του.



Η αντίστροφη έχει ξεκινήσει και το Πατρινό Καρναβάλι φτάνει στην κορύφωσή του. Η Πάτρα οπλίζεται με αισιοδοξία και ελπίδα, πατά γερά στα πόδια της και επιταχύνει το βηματισμό της με τον ακαταμάχητο ρυθμό της καρναβαλικής μηχανής που τίθεται σε πλήρη λειτουργία, όπως αναφέρει το thebest.gr

.

Νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου και Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής προκαλούν το ενδιαφέρον και μαγνητίζουν τα βλέμματα καλώντας μας σε ένα διήμερο με αστείρευτο κέφι, εξωστρέφεια και αμείωτη καρναβαλική διάθεση. Η ώρα της συμμετοχής,  της έμπνευσης, της δημιουργίας και της ευρηματικότητας, η ώρα της πατρινής νεολαίας και όσων ανεξαρτήτως ηλικίας νιώθουν ότι της ανήκουν, μετριέται  με τους καρναβαλικούς παλμούς της έξαψης και μας καλεί να επιβιβαστούμε στο άρμα της υπέρβασης, της ανατροπής και της σάτιρας.

Η πιο ιδιαίτερη στιγμή του Πατρινού Καρναβαλιού, οι παρελάσεις, γίνονται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ντόπιους και επισκέπτες και μεταμορφώνουν την πόλη σε ένα απέραντο πεδίο διασκέδασης δίνοντας την αίσθηση ενός ατέλειωτου υπαίθριου πανηγυριού.


Στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου πρωταγωνιστές είναι τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού και όχι μόνο, που διαδέχονται τα άρματα του Δήμου.  Οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι συνδυάζονται δίνοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που δίνει λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του Σαββάτου. Οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται μετά το τέλος της σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Η μεγάλη παρέλαση θα γίνει την Κυριακή, με τα άρματα του Δήμου να ενισχύουν τη σατιρική πλευρά του Πατρινού Καρναβαλιού.


Οι παρελάσεις ακολουθούν την οδό Κορίνθου και έχουν ως αφετηρία το ύψος της οδού Γούναρη. Το ραντεβού των καρναβαλιστών για τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου δίνεται στις 6.30μμ και για την παρέλαση της Κυριακής στις 2.30μμ. Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς.

 

Στις παρελάσεις θα συμμετάσχουν  πληρώματα, που αποτελούνται περίπου από  35.000 καρναβαλιστές. Αρκετά από τα πληρώματα θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές, που δίνουν όπως πάντα έναν ιδιαίτερο τόνο και σε συνδυασμό με τις ευφάνταστες και πολύχρωμες στολές αλλά και τα πρωτότυπα θέματα προσφέρουν μερικά από τα highlights των παρελάσεων.

Η φετινή αύξηση των συμμετεχόντων πληρωμάτων είναι πολύ σημαντική παρά την οικονομική κρίση αφού φέτος θα παρελάσουν 147 πληρώματα, ενώ πέρυσι ο ανάλογος αριθμός ήταν 125.

Αυξημένη κίνηση

Η άφιξη των πρώτων επισκεπτών έγινε την Πέμπτη. Χθες η κίνηση στον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, στην Πάτρα ήταν μεγάλη και μάλιστα καταγράφεται αύξηση κατά 15% σε σχέση με πέρυσι.

Επισκέπτες αναμένονται να φτάσουν και σήμερα στην Αχαϊκλη πρωτεύουσα.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ