Οι φωτογραφίες μου από το μαγευτικό Καρπενήσι - Την καθαρότερη περιοχή της Ευρώπης με μηδενική μόλυνση!

Είμαι για Κούλουμα στο νομό Ευρυτανίας σε ένα χωριουδάκι κοντά στο Καρπενήσι και ανεβάζω μερικές φωτογραφίες από τις χιονισμένες βουνοκορφές του Βελουχίου.

Είμαι για Κούλουμα στο νομό Ευρυτανίας σε ένα χωριουδάκι κοντά στο Καρπενήσι και ανεβάζω μερικές φωτογραφίες από τις χιονισμένες βουνοκορφές του Βελουχίου.



Ιδανικός προορισμός για οικογένειες με πολλούς παιδότοπους (το Saloon) στη διάθεση των μικρών εκδρομέων - Χαμηλές τιμές για καλό φαγητό και περιποιημένους ξενώνες.



Το χιονοδρομικό κέντρο είναι μία χαρά για όσους αγαπούν το σκι - Καμία σχέση με το δήθεν και την υπερβολή του Παρνασού.



Τα χωριουδάκια είναι... πνιγμένα στο πράσινο και στα έλατα. Βλέπεις ποταμάκια και παραποταμάκια  και ακούς σε κάθε σου βήμα τα τρεχούμενα νερά. Είναι απο τα καλύτερα μου εδώ. Το μεγάλο χωριό παραμένει όμορφο και γραφικό, ενώ το γαλακτομπούρεκο που έφαγα εδώ είναι άπαικτο.



Στης κυρά Λένης, στο χωριό Νόστιμο, τρώω σταθερά ένα συγκλονιστικό αρνάκι στη γάστρα με πατάτες λουκούμι.





Τα γλυκά του κουταλιού επίσης μου άρεσαν αλλά και το τσαλαφούτι, ένα τυρι κρεμώδες σαν κατίκι αλλά πιο έντονο πιο ξινό και πιο γευστικό.



Οι πίτες που φτιάχνουν οι γυναίκες της περιοχής επίσης καταπληκτικές.

Nάτη και η κυρά Λένη με τη διάσημη γάστρα της στο Νόστιμο!

Στις ιστορικές Κορυσχάδες όπου υπάρχει το μουσειο Εθνικής Αντίστασης‏

Ευλογημένος τόπος! Θα μουρμουρήσω για ένα θέμα όμως: Πάω και γυμνάζομαι σε φανταστικό τεράστιο ανοικτό και κλειστό γυμναστήριο με γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις, μπάσκετ και στίβο! Ε, να το κράτος πλήρωσε αδρά αλλά το εγκατέλειψε.




Θα μπορούσαν να γίνουν τόσα και τόσα αν το ιδιωτικοποιούσαν, γιατί σε λίγο δεν θα μπορεί να λειτουργεί καθόλου. Τι κρίμα... Δείτε τις φωτό μου!


 
Κύριε Μπακογιάννη, μαθαίνω ότι το έφτιαξε η μητέρα σας, μαθαίνω ότι είστε πολύ δραστήριος δήμαρχος. Γιατί δεν το φροντίζετε όμως αυτό το θαυμάσιο έργο? Θα χαιρόμουν να μάθω ιδιωτικοποιείται ή εντάχθηκε σε πρόγραμμα συντήρησης.



Πάντως επισκεφθείτε το Καρπενήσι. Είναι μοναδικό, μία Ελβετία με ελληνικό Ουρανό!









Παράθυρο απέναντι απο την Καλιακούδα



Και σκί στο Βελούχι - εδώ η φίλη Αναστασία Σιδέρη στην πίστα Ηρακλής του χιονοδρομικού