Δημήτρης Πλατανιάς: ο Έλληνας που κατέκτησε το Λονδίνο με τη φωνή του!!

Μόλις αποθεώθηκε στο Κόβεντ Γκάρντεν για τον «Ριγκολέτο» ενώ ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στην όπερα «Τροβατόρε» του Βέρντι στο Ηρώδειο. Ο 42χρονος λυρικός τραγουδιστής αποτελεί τη φωτεινή εκδοχή μιας παράλληλης Ελλάδας που κάνει (όντως) διεθνή καριέρα


Μόλις αποθεώθηκε στο Κόβεντ Γκάρντεν για τον «Ριγκολέτο» ενώ ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στην όπερα «Τροβατόρε» του Βέρντι στο Ηρώδειο. Ο 42χρονος λυρικός τραγουδιστής αποτελεί τη φωτεινή εκδοχή μιας παράλληλης Ελλάδας που κάνει (όντως) διεθνή καριέρα


Ετοιμάζεται να μπει στο Ηρώδειο για να ερμηνεύσει τον ρόλο του Κόμη Ντι Λούνα στην όπερα «Τροβατόρε» του Βέρντι. Στα αυτιά του όμως ακόμη ηχεί το χειροκρότημα από το περίφημο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου όπου ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Ριγκολέτο» πριν από λίγες ημέρες.

Ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη διανομή - σε δεύτερη διανομή θα δούμε τον ιταλό βαρύτονο Μικέλε Καλμάντι - στην πρώτη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το τζετ λαγκ των πτήσεων δεν εμποδίζει τα στέρεα συμπεράσματα από έναν καλλιτέχνη που στα 42 του - με την όπερα καταπιάστηκε μεγάλος, στα 30 του - διαγράφει ήδη διεθνή καριέρα. «Δεν σας κρύβω ότι η θερμή υποδοχή του κοινού και της κριτικής με έκαναν να αισθανθώ αμήχανα. Κοιτάξτε, είναι αλήθεια ότι η αρνητική δημοσιότητα για τη χώρα μας είναι, ειδικά στην Αγγλία, πολύ συχνά θέμα συζήτησης. Γι' αυτό και τώρα πιο πολύ από ποτέ είναι σημαντικό να δημιουργούμε θετικές ειδήσεις για τη χώρα μας, ο καθένας βάζοντας το μικρό λιθαράκι της δικής του προσπάθειας» λέει στα «ΝΕΑ» ο Δημήτρης Πλατανιάς και αναπόφευκτα η λέξη «κρίση» μπαίνει στην κουβέντα:

«Ολοι ρωτούν αν είναι αλήθεια αυτά που διαβάζουν στις εφημερίδες ή βλέπουν στην τηλεόραση. Πρέπει κανείς να εξηγεί συνεχώς αυτά που για εμάς είναι αυτονόητα. Πάντως πέρα από το θέμα της κρίσης, όταν οι ξένοι ακούν για την Ελλάδα, πάντα ρωτούν για τη φυσική ομορφιά της, την πολιτιστική κληρονομιά και τα αρχαία θέατρα, τα οποία οι περισσότεροι θα ήθελαν να επισκεφθούν και στα οποία, αν ήταν δυνατό, να τραγουδήσουν κιόλας», σημειώνει.

Εδώ, μια σειρά μεγάλων ονομάτων επίσης θα αναμετρηθούν με το αρχετυπικό μελόδραμα του ρομαντισμού - έτσι περιγράφουν τον «Τροβατόρε» -, όπως ο Λ. Καρυτινός που θα διευθύνει την ορχήστρα της Λυρικής και ο σκηνοθέτης και «αναγεννησιακός» καλλιτέχνης Στέφανο Πόντα (που έχει επιμεληθεί και τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς!).

- «Τροβατόρε» του Βέρντι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού 10, 12, 13, 14 Ιουνίου, στις 21.00, τηλ. Εισιτήρια: 210-3662.100, 210-3612.461. Επίσης ο Δημήτρης Πλατανιάς ανοίγει τις εκδηλώσεις του φετινού 21ου Φεστιβάλ Ναυπλίου (τηλ. 27520-27153), στις 22 Ιουνίου, στο Βουλευτικό, με ένα Gala Οπερας - στο πιάνο ο Δημήτρης Γιάκας. Εισιτήρια: 10 ευρώ

Πηγή: www.tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ