Ολυμπία - Μύθος - Λατρεία- Αγώνες - Από το Βερολίνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες πάνε Κατάρ

Στην Ντόχα του Κατάρ μεταφέρεται από τις 28  Μαρτίου  η μεγάλη  έκθεση  που  με τον  τίτλο «Ολυμπία-μύθος, λατρεία, αγώνες» παρουσιάσθηκε από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2013 στο μουσείο Μάρτιν Γκρόπιους Μπάου στο Βερολίνο.

Στην Ντόχα του Κατάρ μεταφέρεται από τις 28  Μαρτίου  η μεγάλη  έκθεση  που  με τον  τίτλο «Ολυμπία-μύθος, λατρεία, αγώνες» παρουσιάσθηκε από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2013 στο μουσείο Μάρτιν Γκρόπιους Μπάου στο Βερολίνο, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ.



Πρόκειται για  μία  εντυπωσιακή  έκθεση με  μοναδικά αρχαία  ευρήματα από την  Ελλάδα, τη Συλλογή Αρχαιοτήτων των Κρατικών Μουσείων του Βερολίνου, το Μουσείο του Βατικανού, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρώμης, το Λούβρο και τις αρχαιολογικές συλλογές της Δρέσδης και του Μονάχου. Τίτλος  της  έκθεσης  τώρα  θα  είναι «Olympics - Past & Present»  ενώ  θα  συμπληρώνεται από μία  ακόμη για  τους  σύγχρονους  Ολυμπιακούς Αγώνες. Η  έκθεση στο Κατάρ θα  διαρκέσει ως τις 30  Ιουνίου  και στη  συνέχεια  αναμένεται  να  παρουσιασθεί και στην Ελλάδα, στο Εθνικό Αρχαιολογικό  Μουσείο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ