Το διασημότερο ευρωπαϊκό Βραβείο αστυνομικού μυθιστορήματος στον Πέτρο Μάρκαρη‏

Ο Πέτρος Μάρκαρης τιμήθηκε με το  βραβείο του Quais du Polar festival 2013, όπως ανακοίνωσε  στις 29 Μαρτίου 2013,το βράδυ, στη διάρκεια μιας επίσημης τελετής που έγινε στην πόλη της Λυών,  ο Ζαν Λουί Ντεμπρέ, πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής για το Αστυνομικό μυθιστόρημα (European Crime Fiction Jury).

Ο Πέτρος Μάρκαρης τιμήθηκε με το  βραβείο του Quais du Polar festival 2013, όπως ανακοίνωσε  στις 29 Μαρτίου 2013,το βράδυ, στη διάρκεια μιας επίσημης τελετής που έγινε στην πόλη της Λυών,  ο Ζαν Λουί Ντεμπρέ, πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής για το Αστυνομικό μυθιστόρημα (European Crime Fiction Jury), γράφει το tovima.gr.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ αστυνομικής λογοτεχνίας στη Δυτική Ευρώπη, Quais du Polar, τίμησε επίσης την  P.D James, την 92αχρονη Βρετανή συγγραφέα  στην οποία ο δήμαρχος της Λυών απένειμε το Μετάλλιο Τιμής της πόλης.

Ο νικητής Πέτρος Μάρκαρης, είναι ήδη πολύ γνωστός στο δυτικοευρωπαϊκό κοινό και συμμετέχει συχνά στις εκδηλώσεις που κάνει η κοινότητα των αστυνομικών συγγραφέων, κυρίως, στη δυτική Ευρώπη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Χένινγκ Μάνκελ, ο Χάρλαν Γκόμπεν, ο Ρασίντ Σαντάκι, ο Τζον Μπάρντετ, ο Νόρμαν Σπίνραντ, ο Μπέρναντ Γουέρμπερ  και άλλα γνωστά ονόματα  από τον συγγραφικό χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας. Ένα από τα θέματα που απασχόλησε τη συνάντηση των συγγραφέων ήταν κι αυτό της Ασίας, καθώς παραβρέθηκε στις συναντήσεις και ο κινέζος συγγραφέας Qiu Xialong.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ