6 χρυσά διεθνή βραβεία για τα ελληνικά κρασιά!!

Μπορεί η ελληνική οικονομία να νοσεί και η χώρα μας να κινδυνεύει με πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό, αλλά ορισμένοι παραγωγικοί κλάδοι διακρίνονται στο εξωτερικό.

Μπορεί η ελληνική οικονομία να νοσεί και η χώρα μας να κινδυνεύει με πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό, αλλά ορισμένοι παραγωγικοί κλάδοι διακρίνονται στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει ο Guardian, πάνω από επτά στις δέκα ελληνικές ετικέτες κρασιών που έλαβαν μέρος στον μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού παγκοσμίως, τον 2012 Decanter World Wine Awards, απέσπασαν διακρίσεις, μεταξύ των οποίων έξι χρυσά μετάλλια.

Οι δοκιμαστές του διαγωνισμού αξιολόγησαν 14.119 κρασιά από όλο τον κόσμο και απένειμαν τρία χρυσά μετάλλια στα ελληνικά κρασιά της Γαία Οινοποιητική και από ένα στα κρασιά Λυρακάκη, Κτήμα Αργυρού και Κτήμα Γεροβασιλείου αντίστοιχα.

“Δεδομένου ότι η εγχώρια αγορά κρασιού παρουσιάζει σημάδια κατάρρευσης, οι εξαγωγές γίνονται υπ΄αριθμόν ένα προτεραιότητα” δηλώνει στον Guardian ο κριτικός κρασιού και εκπρόσωπος της Ελλάδας στα βραβεία, Νίκος Μάνεσης.

Η χώρα μας ξεπέρασε τους ανταγωνιστές μας στη Βαλκανική Κροάτες και κατατάχθηκε πίσω από Σλοβενία και Τουρκία.

Πρώτη αναδείχθηκε η Νέα Ζηλανδία με 92% των κρασιών της να κατακτούν μετάλλια και την ακολούθησε η Μεγάλη Βρετανία με 89%.

Η υπεύθυνη προμηθειών κρασιού της αλυσίδας καταστημάτων Marks & Spencer, Έμμα Ντόσον επαίνεσε τις τοπικές ελληνικές ποικιλίες και ιδιαίτερα, το “κρυμμένο διαμάντι” , όπως αποκάλεσε το ασύρτικο της Σαντορίνης.

Η διάκριση για τα ελληνικά κρασιά έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά το ειδικό αφιέρωμα για ελληνικές ετικέτες στους New York Times.

Πηγή: www.econews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ