Linda Evangelista: Το supermodel των 90s με τα 700+ εξώφυλλα – Ο βίαιος γάμος με τον Gérald Marie & το παιδί με τον πλουσιότερο άντρα της Γαλλίας, Φρανσουά Πινό (φωτό & βίντεο)

Η Linda έχει έναν γιό με τον σύζυγό της Salma Hayek.

Η Λίντα Εβαντζελίστα ένα από τα κορυφαία supermodels των 90κλείνει σήμερα τα 59 έτη.

Το μοντέλο είναι από τον Καναδά και θεωρείται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα όλων των εποχών, καθώς έχει γίνει εξώφυλλο σε πάνω από 700 περιοδικά. 

Η Εβαντζελίστα είναι γνωστή ως η μακροχρόνια «μούσα» του φωτογράφου Στίβεν Μέισελ, καθώς και για τη φράση «Δεν ξυπνάω για λιγότερα από 10.000 δολάρια την ημέρα». Έχει το ρεκόρ για τις πολλαπλές εμφανίσεις της στο εξώφυλλο της Vogue Italia, οι οποίες φωτογραφήθηκαν από τον Μέισελ.

Η καριέρα της στο μόντελινγκ ξεκίνησε το 1984, όταν υπέγραψε με την Elite Model Management αφού μετακόμισε από την γενέτειρα της στον Καναδά στην Νέα Υόρκη. Μετά από πρόταση του φωτογράφου Πίτερ Λίντμπεργκ, η Εβαντζελίστα έκοψε τα μαλλιά της το 1988. 

Το κούρεμα, με το παρατσούκλι "The Linda", όχι μόνο προκάλεσε πολλά εξώφυλλα σε όλο τον κόσμο, αλλά ωφέλησε επίσης την καριέρα της και βοήθησε να τεθεί η εποχή του supermodel. 

Χαρακτηρίστηκε ως ο «χαμαιλέοντας» της βιομηχανίας της μόδας και ως βασική μεταξύ των πέντε σούπερμοντελ, η Εβαντζελίστα ήταν μια από τις πιο διάσημες γυναίκες του κόσμου κατά τα τέλη της δεκαετίας του '80 και καθ 'όλη τη δεκαετία του '90. 

Διαβάστε ακόμα: Η Linda Evangelista για το γάμο με τον "καθώς πρέπει" σύζυγο που την έδερνε - "Με χτυπούσε συστηματικά, απέφευγε το πρόσωπο γιατί έφερνε λεφτά"

Σε αντίθεση με τους συναδέλφους της, επέλεξε να μην ασχοληθεί σε άλλες επιχειρήσεις εκτός του μόντελινγκ. Αποσύρθηκε από την καριέρα της το 1998 και επέστρεψε τρία χρόνια αργότερα, αυτή τη φορά δουλεύοντας μόνο σποραδικά. Τα επιτεύγματά της ως μοντέλο οδήγησαν στην απόφαση να ψηφιστεί ως το "The Greatest Supermodel όλων των εποχών" από τους θεατές της τηλεοπτικής εκπομπής Fashion File το 2008.

Η δύσκολη προσωπική ζωή

Η Evangelista παντρεύτηκε τον Gérald Marie, τον πρώην επικεφαλής του γραφείου Elite Model Management στο Παρίσι, ο οποίος κάποτε θεωρούνταν ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες στον χώρο της μόδας, το 1987, όταν εκείνη ήταν μόλις 22 ετών και εκείνος 37.

Ο γάμος τους διήρκεσε πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια της ανόδου της στο megastardom, αλλά το μοντέλο εξομολογήθηκε ότι ήταν και η πιο οδυνηρή περίοδος της ζωής της.

"Είναι πιο εύκολο να το πεις από το να το κάνεις ώστε να φύγεις από μια κακοποιητική σχέση. Καταλαβαίνω αυτή την έννοια επειδή την έζησα", υποστηρίζει η Evangelista, 58 ετών σήμερα. "Δεν ήταν θέμα να πω απλώς "Θέλω διαζύγιο, τα λέμε" Δεν λειτουργεί έτσι".

Κατάφερε να χωρίσει και συνέχισε να ζει μία πιο μοναχική ζωή ώσπου ερωτεύτηκε τον δισεκατομμυριούχο , Φρανσουά Ανρί Πινό.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας, Φρανσουά Ανρί Πινό από τα τέλη του 2005 και στις αρχές του 2006 διατηρούσε σχέση με το σούπερ μόντελ Λίντα Εβαντζελίστα.

Τον Οκτώβριο του 2006 η Λίντα Εβαντζελίστα γέννησε τον γιο της σε ηλικία 41 ετών.

Το πρώην ζευγάρι είχε δικαστική διαμάχη για την διατροφή που τελικά ήρθε σε συμβιβασμό το 2012. Ο Πινό πάντως αναγνώρισε τον Αγκουστίν το 2007, την χρονιά που γεννήθηκε η κόρη του, Βαλεντίνα, από τον γάμο του με την Σάλμα Χάγιεκ.

images by instagram

Να υπενθυμίσουμε ότι ο δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Ανρί Πινό άρχισε να βγαίνει με την Σάλμα Χάγιεκ τον Απρίλιο του 2006. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2009 στο Παρίσι. Τον Απρίλιο του 2009, ανανέωσαν τους γαμήλιους όρκους τους στη Βενετία.

Τέλος, τώρα η Λίντα διατηρεί άριστες σχέσεις τόσο με τον Πινό, όσο και με την αγαπημένη του Σάλμα.

Διαβάστε ακόμα: Οι 4 βασίλισσες των 90s μαζί στο ντοκιμαντέρ της Apple - Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ