Τις βαλίτσες με πλαστικά ροδάκια απαγορεύει ο Δήμος της Βενετίας - Ο λόγος; Προκαλούν ηχορύπανση!

Ο Δήμος της Βενετίας σκοπεύει να απαγορεύσει όλες τις αποσκευές με πλαστικά ροδάκια για να ανακουφίσει τους κατοίκους που έχουν... απελπιστεί από τον θόρυβο ο οποίος προκαλείται από εκατομμύρια βαλίτσες πάνω στα λιθόστρωτα κάθε ώρα της μέρας και της νύχτας.

Μόνο οι αποσκευές με ροδάκια από καουτσούκ ή φουσκωμένα με αέρα ή υγρό θα επιτρέπονται στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης και τα νησιά, αναφέρει ανακοίνωση του δήμου. 

Η Πόλη των Δόγηδων είναι «το μεγαλύτερο τουριστικό μνημείο στον κόσμο σήμερα που δέχεται επίθεση από τουλάχιστον 27 εκατομμύρια τουρίστες», επισημαίνει ο δήμος. Το μέτρο θα επιτρέψει την προστασία των ιστορικών λιθόστρωτων που καταστρέφονται από τη συνεχή «παρέλαση» των μικροσκοπικών πλαστικών τροχών.

Ο δήμος διαβεβαιώνει ότι δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα περίπλοκη η επίλυση του προβλήματος, χάρη σε «προσαρμογείς που οι εταιρίες θα προτείνουν και πιθανόν θα μπορούν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμοι για όλα τα ιστορικά κέντρα».

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι παραβάτες θα κινδυνεύουν με πρόστιμο που κυμαίνεται από 100 και 500 ευρώ. Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την άνοιξη, με μια εξαίρεση όμως που θα προβλέπεται για τους κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ