Good News: Ομαδικοί γάμοι Κινέζων την Άνοιξη στην Κρήτη - Ένα πολύ πετυχημένη «άνοιγμα» στην τεράστια ασιατική αγορά

Ομαδικοί γάμοι μελλόνυμφων ζευγαριών από την Κίνα προγραμματίζονται να γίνουν την Άνοιξη στην Κρήτη, σε μια προσπάθεια των τοπικών φορέων «να ανοίξουν την αγκαλιά τους» στοχεύοντας το νησί τους να καταστεί και ως ένας διαχρονικός ιδανικός γαμήλιος τουριστικός προορισμός.

Μάλιστα το έντονο ενδιαφέρον ζευγαριών από την Κίνα να επιλέξουν την Κρήτη για τον γάμο τους εκφράστηκε στην έκθεση φωτογραφία γαμήλιων ταξιδιών με θέμα «έρωτες στο Αιγαίο» που έγινε στη πόλη Φουνγκζου, παρουσία αντιπροσωπείας φορέων από την Κρήτη με επικεφαλής τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού της Περιφέρειας Μιχάλη Βαμιεδάκη.

Στην ίδια έκθεση παράλληλα με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό με τις ομορφιές του νησιού έγινε και προβολή των νέων βίντεο σποτ της διαφημιστικής καμπάνιας της Περιφέρειας τα οποία «μαγνήτισαν» τους Κινέζους και απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα.

«Τα γαμήλια ταξίδια είναι μια ραγδαία ανερχόμενη αγορά στην Κίνα η οποία προσελκύει κυρίως ταξιδιώτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Ως Κρήτη μας ενδιαφέρει ο τομέας αυτός, αλλά με την παρουσία μας στην Κίνα δίνουμε έμφαση στη γενικότερη ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος στην Κρήτη» δήλωσε στο «Έθνος» ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Μιχάλης Βαμιεδάκης, που είχε προσκληθεί στη Φούγκζου από την τοπική Κινεζική Περιφέρεια. Ο κ. Βαμιεδάκης, κατά την πενθήμερη παραμονή στην Κίνα, επισκέφθηκε τέσσερις μεγάλες πόλεις της Κίνας (Σαγκάη, Φουτζού, Χάνγκζου και Νίνγκμπο), όπου είχε εποικοδομητικές συναντήσεις-συνομιλίες με τοπικούς αξιωματούχους και επικεφαλής τουριστικών οργανισμών, με στόχο την προώθηση του τουριστικού ρεύματος από την αχανή αγορά της Κίνας στην Κρήτη, με παράλληλη ενίσχυση του γαμήλιου τουρισμού, αλλά και την προώθηση των φημισμένων Κρητικών προϊόντων στην κινεζική αγορά.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ο κ. Βαμιεδάκης επεσήμανε στους ομολόγους του ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοι των κρητικών και κινεζικών περιφερειών πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να προβληθεί η Κρήτη με τον καταλληλότερο τρόπο, να αποκτήσουν οι Κρητικοί τεχνογνωσία σχετικά με τον Κινεζικό τουρισμό και τις απαιτήσεις του και να φέρουν κοντά Κρητικούς και Κινέζους τουριστικούς επιχειρηματίες, μέσω της διοργάνωσης διευρυμένου workshop στην Κίνα και στην Κρήτη.

Οι Κινέζοι ομόλογοί του επιβεβαίωσαν το θετικό κλίμα για την Ελλάδα αυτήν την περίοδο στην Κίνα και δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στενά με την Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού με συγκεκριμένα βήματα και χρονοδιαγράμματα.
Ομαδικοί γάμοι Κινέζων την Ανοιξη στην Κρήτη

Υπήρξε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για τον τουρισμό κρουαζιέρας (ο οποίος σύμφωνα με μελέτες μέχρι το 2020 αναμένεται να έχει περάσει τα 6 εκατ. επιβάτες από Κίνα), αλλά και για μεταφορά τεχνογνωσίας από τον ΟΛΗ, καθώς οι πόλεις αυτές είναι κοντά σε λιμάνια.
«Για την Περιφέρεια Κρήτης η Κινεζική αγορά αποτελεί χρονικά ένα μεσοπρόθεσμο στόχο, καθώς απαιτεί πολύ μεθοδική δουλειά και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο» είπε στο «Έθνος» ο κ. Βαμιεδάκης, προσθέτοντας, ότι, «θα εκπονηθεί μελέτη σε συνεργασία με τα τοπικά προξενεία, ώστε όλες οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε και τα βήματα που απαιτούνται να αποτυπωθούν και να προχωρήσουμε βάσει σχεδίου και συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Βασική πρόκληση είναι να μετουσιώσουμε τη γενικότερη θετική εντύπωση για την Κρήτη σε εμπορική καταναλωτική συνείδηση διακοπών και πιστεύω θα το καταφέρουμε. Το ταξίδι αυτό θα αποτελέσει το ξεκίνημα μια σοβαρής προσπάθειας με συνέχεια και σοβαρά, ζυγισμένα βήματα, ώστε να ανοίξουμε ασφαλείς και παραγωγικούς δρόμους για τους Κρητικούς τουριστικούς - και όχι μόνο – επιχειρηματίες».

Στην αποστολή στην Κίνα μαζί με τον κ. Βαμιεδάκη συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Πέπη Μπυρλιράκη, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπράς, ο εκπρόσωπος της ένωσης ξενοδόχων Χανίων & περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Σταματάκης, ο εκπρόσωπος του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου Χανίων Σταύρος Πατεράκης και ο γραμματέας του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Κρήτης Αλέξανδρος Σωμαράς.

Πηγή: Έθνος - Μανόλης Κοκολάκης

 

 

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ