Πανέμορφα Gingerbread House - Μπισκοτόσπιτα με Τζίντζερ!

Τα μπισκοτόσπιτα ή καλύτερα Gingerbread Houses είναι μια πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη συνήθεια σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η προέλευσή τους είναι από το παραδοσιακό Γερμανικό παραμύθι «Χάνσελ και Γκρέτελ» που κατέγραψαν οι αδελφοί Γκριμ το 1893. Σε αυτό η κακιά μάγισσα έχει ένα ολόκληρο σπίτι φτιαγμένο από γλυκίσματα και μπισκότα για να προσελκύει και να παγιδεύει τα μικρά παιδάκια.

Σπιτάκι μπισκοτενιο (τζιντζερ)

 Υλικά

Βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 225γρ

Ζάχαρη καστανή 225γρ

Γάλα φρέσκο 60γρ

Αλεύρι μαλακό 425γρ

Αμύγδαλο σκόνη 100γρ

Αλάτι 0.15

Κανέλα 0.3

Γαρύφαλλο 0.15

Πιπέρι 0.15

Τζιντζερ σκονη 0.15

Μοσχοκάρυδο 0.37

Κάρδαμο 0.5

Μπεικιν παουντερ 1.25

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μίξερ το βουτυρo την ζάχαρη καστανή. Χτυπάμε να αφρατεψουν με φτερό. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά σε μορφή filet συνεχίζοντας το ανακάτεμα . Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι τα μπαχαρικά ,τις υπόλοιπες σκόνες και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά . Τοποθετούμε την ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά .

Βασικά Βήματα

ΒΗΜΑ 1 Ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλα ανοίγουμε φύλλο πάχους 0,5cm ΒΗΜΑ 2 Κόβουμε με την βοήθεια πατρόν α) Βαση 17Χ17 β)Πλαϊνοί τοίχοι Χ2 9,5 Χ 6,3 γ)Στεγη Χ2 9,5 Χ 8,5 δ) Τοίχοι Χ2 Μπροστά-πίσω 7,5 Χ 12,2

ΒΗΜΑ 3 Χρησιμοποιουμε μικρο κουπατ, τετράγωνο η στρογγυλό για να κόψουμε παράθυρα.

ΒΗΜΑ 4 Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

ΒΗΜΑ 5 Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα αφού βγουν απο τον φούρνο ΒΗΜΑ 6 Βάζουμε γλασσο royal icing Υλικά 75γρ ασπράδια αβγού σε θερμοκρασία ψυγείου 450-500γρ ζάχαρη άχνη 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού Εκτέλεση Στο μίξερ με φτερό βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά

ΒΗΜΑ 7 Βάζουμε γλασσο και κολλάμε στην βάση τους τοίχους και στις ενώσεις . Αφήνουμε 20 λεπτά για να σταθεροποιηθει.

ΒΗΜΑ 8 Βάζουμε γλασσο στην κορυφή και κολλάμε τη στέγη

ΒΗΜΑ 9 Βάζουμε γλασσο και διακοσμούμε όπως εμείς επιθυμούμε

ΒΗΜΑ 10 Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη στην σκεπή.

 

TIP:Βάζουμε το γλάσο σε κορνέ και μ' αυτό κολλάμε τις πλευρές των μπισκότων έτσι ώστε να συναρμολογήσουμε το σπίτι. Μ' αυτό, επίσης, το γαρνίρουμε. Τραβώντας προς τα κάτω μπορούμε να κάνουμε και τους σταλακτίτες . Όσο δουλεύουμε με το γλάσο θα πρέπει να το έχουμε σκεπασμένο με μεμβράνη ώστε να μην στεγνώνει. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε χρώμα όπως βλέπουμε εδώ σε ροζ χρώμα τις μπίλιες στην σκεπή .Φυλάξτε το έτοιμο σπιτάκι σε χώρο με ξηρή ατμόσφαιρα.

Συνταγή και φωτογραφία συνταγής Ιάκωβος Κουσαθανάς

Καλή επιτυχία!!!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ