Αγνοείται αεροσκάφος με 162 επιβαίνοντες - Χάθηκε από τα ραντάρ ενώ μετέβαινε από την Ινδονησία στη Σιγκαπούρη

Η πτήση QZ8501 είχε απογειωθεί από την Ινδονησία με προορισμό τη Σιγκαπούρη.

Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 42 λεπτά μετά την απογείωσή της από το αεροδρόμιο της Σουραμπάγια.

Ο πύργος ελέγχου έχασε την επικοινωνία με την πτήση QZ 8501 της μαλαισιανής εταιρείας 42' μετά από την απογείωση από το αεροδρόμιο Τζουάντα της πόλης Σουραμπάγια στην Ινδονησία, ενώ αναμενόταν στο αεροδρόμιο Σάνγκι της Σιγκαπούρης. Στην τελευταία επικοινωνία, ο πιλότος είχε ζητήσει να ανέβει ψηλότερα, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 32.000 ποδών όταν ο πιλότος ζήτησε να «αποκλίνει» από την πορεία πτήσης ώστε το αεροπλάνο να πετάξει σε ύψος 38.000 ποδών για να αποφύγει τα σύννεφα και τις κακές καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο Ινδονήσιος υπουργός Μεταφορών, Χαντί Μουστοφά, ανέφερε πως το αεροπλάνο ζήτησε αλλαγή πορείας, πριν χαθεί από τα ραντάρ. 

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, υπενθυμίζει ότι δεν είναι δίχως σημασία η παρατήρηση πως η Σιγκαπούρη βρίσκεται στο μέσο της περιόδου των βροχών.

Το αγνοούμενο αεροσκάφος είναι ένα Airbus A320-200. Μεταφέρει 155 επιβάτες, των οποίων οι εθνικότητες είναι οι εξής: 149 Ινδονήσιοι, τρεις Κορεάτες, ένας από τη Σιγκαπούρη, ένας από τη Μαλαισία και ένας Βρετανός. Οι 138 εξ αυτών είναι ενήλικοι, 16 παιδιά και ένα βρέφος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης πολιτικής αεροπορίας της Σιγκαπούρης, η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στον εναέριο χώρο της Ινδονησίας, «200 ναυτικά μίλια (περί τα 350 χλμ). νοτιοανατολικά της μεθορίου μεταξύ των Περιοχών Πληροφόρησης Πτήσεων της Τζακάρτας και της Σιγκαπούρης».

Η AirAsia ανακοίνωσε ότι επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. «Επί του παρόντος δυστυχώς δεν έχουμε καμιά πληροφορία για την κατάσταση των επιβατών και των μελών του πληρώματος», αναφέρει.

Το αεροσκάφος έχει έξι μέλη πλήρωμα και 155 επιβάτες, ανάμεσά τους 16 παιδιά και ένα βρέφος, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι περισσότεροι επιβαίνοντες είναι από την Ινδονησία, ενώ ακόμη ανάμεσά τους είναι τρία άτομα από τη Νότια Κορέα και ένα από τη Σιγκαπούρη, τη Γαλλία και τη Μαλαισία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ