Δεν κάνει για τίποτα; Προσλαμβάνεται πάλι - Ένα άρθρο του Τάσου Τέλλογλου

«Δεν κάνει για τίποτα βάλτε τον κάπου» έγραφε ένα σημείωμα που διαβιβάστηκε με φαξ στα χέρια των υπευθύνων της «Αττικό μετρό» από το ιδιαίτερο γραφείο του τότε υπουργού Γ. Σουφλιά.

 

 

 Το καλοκαίρι του 2009 επιβλήθηκαν στον οργανισμό 285 τέτοιες προσλήψεις για τις οποίες οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης έκριναν ότι είναι παντελώς παράνομες αφού η συντριπτική πλειοψηφία όσων προσελήφθησαν γνώριζαν απλά τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Οι συμβάσεις των εργαζομένων αυτών δεν ανανεώθηκαν ενώ ασκήθηκαν διώξεις κατά της εταιρείας του μετρό για αυτές τις προσλήψεις.

Κι όμως, προχθές η Βουλή με τροπολογία στο νομοσχέδιο για το παρατηρητήριο για την άνοια -τι ωραία παραβολή- αποφάσισε ομόφωνα να ανοίξει την πόρτα για την επαναπρόσληψή τους. Μία πρώτη τροπολογία είχε απορριφθεί από τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που γνώριζε πολύ καλά την ιστορία της αλλά φαίνεται ότι το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, δεν άντεξε σε τόση γοητεία μιας βαθιά παλαιοκομματικής λογικής, αυτής που έριξε τη «χώρα έξω». Θα έλεγε κάποιος ότι αν θέλουν να σώσουν τη χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αυτά τα μυαλά καλύτερα να χαθεί αυτή η χώρα. Δεν έχει κανένα νόημα η σωτηρία της στον σημερινό κόσμο. Θα έλεγε. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφιζε την τροπολογία. Εις δόξαν των εργαζομένων, φυσικά...

Πηγή: protagon.gr - Tάσος Τέλλογλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ