Tο μπότοξ φέρνει κατάθλιψη...Ωιμέ!

Άνθρωποι που έχουν κάνει ενέσεις μπότοξ στο πρόσωπο για την λείανση των ρυτίδων, είναι πιο συχνό να εκδηλώνουν κατάθλιψη επειδή δεν μπορούν να χαμογελάσουν σωστά και γενικότερα δεν μπορούν να δείξουν στους άλλους τα συναισθήματά τους με τη σωστή έκφραση του προσώπου.var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();

Άνθρωποι που έχουν κάνει ενέσεις μπότοξ στο πρόσωπο για την λείανση των ρυτίδων, είναι πιο συχνό να εκδηλώνουν κατάθλιψη επειδή δεν μπορούν να χαμογελάσουν σωστά και γενικότερα δεν μπορούν να δείξουν στους άλλους τα συναισθήματά τους με τη σωστή έκφραση του προσώπου, αναφέρει το ygeia.tanea.gr.



Η θεραπεία που λειτουργεί «παγώνοντας» τους μύες του προσώπου, σταματούν και τη μετάδοση του σήματος που αποστέλλεται στον εγκέφαλο κάθε φορά που χαμογελάμε, σήματα που όπως λένε βρετανοί ειδικοί «προκαλούν ευτυχία».

«Αυτό σημαίνει πώς με έμμεσο τρόπο η θεραπεία προκαλεί κατάθλιψη», αναφέρει ο δρ Μάικλ Λιούς από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ.

Σε μελέτη που είχε γίνει πρόσφατα από τον ίδιο, είχε φανεί το αντίθετο, ότι δηλαδή το μπότοξ δεν επιτρέπει ούτε στις γραμμές του προσώπου που εκδηλώνουν τη στεναχώρια να φανούν.

Ωστόσο, τότε δεν είχε καταγραφεί εάν τα άτομα που έκαναν μπότοξ εκείνη την περίοδο είχαν κατάθλιψη και ήθελαν να την κρύψουν.

Γενικά το μπότοξ εκτός από την ηλικία, κρύβει και το συναίσθημα και δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν όσοι κάνουν μπότοξ έχουν κατάθλιψη, ή παθαίνουν αφότου το κάνουν, όπως αναφέρει ο δρ Λιούς.

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ