Ρόδος: Φρικιαστική υπόθεση βιασμού 7χρονης από μητέρα θεία & παππού - Ενοχή και των τριών προτείνει ο εισαγγελέας

Την ενοχή τριών από τους τέσσερις κατηγορούμενους στην σοκαριστική υπόθεση βιασμού ενός κοριτσιού 7 ετών εισηγήθηκε την Δευτέρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, ο εισαγγελέας της έδρας.

Ειδικότερα, πρότειναι να κηρυχθούν ένοχοι, όπως κατηγορούνται, ο παππούς, η μητέρα και η θεία της ανήλικης και να απαλλαγεί από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε αποπλάνηση η γιαγιά.

Το δικαστήριο που συνεκδίκασε τρεις υποθέσεις θα εκδώσει την απόφασή του την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει η dimokgratiki.gr, η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια έπειτα από μήνυση του πατέρα του κοριτσιού, ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση με τη μητέρα από το 2000.

Η επιμέλεια του παιδιού είχε αφαιρεθεί από τη μητέρα πριν από τη φρικτή καταγγελία, αλλά είχε οριστεί από το δικαστήριο να έχει τακτική επικοινωνία με το παιδί της.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής, το Πάσχα του 2003, η μητέρα φέρεται να πήρε την κόρη της από την οικία του πατέρα και την πήγε στο σπίτι της, όπου βρισκόταν και η αδελφή της.

Εκεί, όπως καταγγέλλεται, η μητέρα, και ενώ η θεία κρατούσε σφιχτά τα χέρια του παιδιού, την ακινητοποίησε, έπεσε πάνω στην ανήλικη και έβαλε το χέρι της στα γεννητικά όργανα της μικρής, προκαλώντας της αιμορραγία. Μετά το περιστατικό αυτό η ανήλικη εκδήλωνε αποστροφή όταν της ανέφεραν ότι μπορεί να ξαναδεί τη μητέρα της, ενώ και ζωγραφιές της που εξετάστηκαν από κοινωνικό λειτουργό «μαρτύρησαν» τη φρίκη που βίωνε το κορίτσι.

Την ερώτησε γιατί δεν του το είπε αμέσως, κι η μικρή απάντησε ότι η μητέρα της την απείλησε ότι θα σκοτώσει τον πατέρα της και την ίδια με όπλο. Η ανήλικη κατάθεσε στην ανακρίτρια ότι δεν θέλει τη μητέρα της, γιατί την έδερνε και την κακοποιούσε. 

 Σε έγγραφο του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου γίνεται αναφορά στην εκτίμηση ότι υπάρχουν ενδείξεις πρόκλησης ψυχικού τραύματος και παραμέλησης των συναισθηματικών αναγκών του παιδιού, που είναι δυνατόν να οφείλονται σε σεξουαλική παρενόχληση.

Η κοινωνική λειτουργός συνέταξε σχετική έρευνα και ανέφερε ότι από τις ζωγραφιές της μικρής φαίνεται η ίδια να είναι δεμένη και να στάζουν υγρά από τα γεννητικά της όργανα. Αλλες ζωγραφιές δείχνουν τη μητέρα της και το παππού της με κέρατα και γυμνούς μέσα στο δωμάτιό της.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι οι καταθέσεις της ανήλικης είναι αποτέλεσμα επηρεασμού από τον πατέρα και τους γονείς του με τους οποίους υπάρχει μεγάλη ένταση λόγω του χωρισμού. Και ότι με αυτό τον τρόπο πέτυχαν την αφαίρεση της επιμέλειας από την μητέρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ