Αναλυτικές οδηγίες για το σημερινό δημοψήφισμα - Μάθετε πού & πώς ψηφίζετε

Από τις 7.00 το πρωί έως τις 7.00 το βράδυ θα διαρκέσει η σημερινή ψηφοφορία για το δημοψήφισμα.

Από τις  7 το πρωί όπως και σε κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση, άνοιξαν οι κάλπες για τους πολίτες, ενώ στις 7 το απόγευμα θα κλείσουν ώστε να αρχίσει η καταμέτρηση.

Μέσα σε πυρετώδες κλίμα συνεχίζονται οι ετοιμασίες από το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.

 Οι κάλπες και τα παραβάν τοποθετήθηκαν από χτες στα εκλογικά τμήματα, ενώ το εκλογικό υλικό έχει μοιραστεί στις περιφέρειες.

Η όλη διαδικασία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, όπως είχε γίνει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Οι εκλογείς εκφράζουν την προτίμησή τους βάζοντας σταυρό στην απάντηση της επιλογής τους, σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί άκυρη. Ο σταυρός θα πρέπει να μπαίνει είτε στο κουτάκι είτε δίπλα από το όχι/ναι.

Κοντά στις 21:00 την Κυριακή εκτιμάται θα υπάρχει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος του δημοψηφίσματος από τη Singular Logic, σύμφωνα με το πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της Singular Logic Μ.Καριώτογλου, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" υπογράμμισε ωστόσο ότι ενδέχεται να μην είναι τελικά διαθέσιμη η εκτίμηση, εφόσον η απόσταση μεταξύ των δύο απαντήσεων είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.

Μειωμένη κίνηση σε σχέση με τα αντίστοιχα Σάββατα του Ιουλίου ήταν το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά. Οι ετεροδημότες έχουν δικαίωμα έκπτωσης από 30-50%, εφόσον αποδείξουν ότι μεταβαίνουν στον προορισμό τους προκειμένου να μετάσχουν στο δημοψήφισμα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, θα γίνονται χωρίς την καταβολή διοδίων σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών για το δημοψήφισμα, σύμφωνα με το υπουργειο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ενώ δωρεάν θα είναι την Κυριακή οι διελεύσεις και στην Αττική οδό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ