Ξενοδοχεία νέας γενιάς βγαλμένα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας - Με ρομπότ και ολογράμματα

Κλειδί δωματίου σε smartphone, μπάτλερ-ρομπότ και κλήσεις με τρισδιάστατα ολογράμματα και βίντεο είναι ανάμεσα στις προηγμένες τεχνολογίες που περιλαμβάνονται στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον των ξενοδοχείων.

Ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη αρχίσει να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη, οι οποίες έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με παρελθόν.Ιδού λοιπόν οι τεχνολογικές τάσεις που θα αποτελέσουν must για τα ξενοδοχεία στο άμεσο μέλλον:

Διασκέδαση | Η ναυαρχίδα του ξενοδοχειακού ομίλου NH, το NH Collection Madrid Eurobuilding, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο μετά από εκτενή ανακαίνιση κόστους πολλών εκατομμυρίων λιρών, θεωρείται ότι βρίσκεται στο ανώτατο σκαλοπάτι της τεχνολογικής καινοτομίας στον χώρο των ξενοδοχείων. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο «Ζωντανό Εργαστήριο», με τεχνολογία τρισδιάστατου ολογράμματος στους χώρους επαγγελματικών συναντήσεων, με μια θολωτή γιγαντοοθόνη που προβάλλει ψηφιακή τέχνη στο λόμπι και με 4 περίτεχνα δωμάτια που δοκιμάζουν ποιες από τις καινοτομίες λειτουργούν καλύτερα στην πραγματική ζωή.

Τα ισπανικά ξενοδοχεία Ushuaia Ibiza Beach Hotel και Hard Rock Hotel Ibiza δοκιμάζουν την τελευταία φορητή τεχνολογία με τη χρήση του VIB, του «πολύ σημαντικού βραχιολιού», που λειτουργεί και σαν κλειδί δωματίου, σαν σύστημα πληρωμής καθώς μπορεί να συνδεθεί με λογαριασμό του PayPal, ενώ μέσω αυτού οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν δημοσιεύσεις απευθείας στα social media.

Η χρήση του βραχιολιού ξεκινά από 29 ευρώ την ημέρα για τους ενηλίκους και από 19 ευρώ για τα παιδιά.Το Ushuaia διαθέτει ακόμα τάμπλετ Microsoft Surface στο λόμπι και Xbox σε επιλεγμένες σουίτες ενώ το Hard Rock ενοικιάζει κιθάρες Fender μαζί με μια εφαρμογή και ακουστικά για όποιον θέλει να παίξει μουσική.Η Thomas Cook πέρυσι το καλοκαίρι εισήγαγε τα ξενοδοχεία SunConnect, τα οποία προσφέρουν ανέσεις που αναδείχθηκαν σε έρευνα ως οι δημοφιλέστερες ανάμεσα στους επισκέπτες. Έτσι, δόθηκε προτεραιότητα στο Wi-Fi, στο καλο φαγητό και στις καλές υπηρεσίες, καθώς οι μονάδες αυτές προσφέρουν συμπληρωματικό Wi-Fi σε όλους τους χώρους του resort, σημεία φόρτισης κινητών και τάμπλετ στο μπαρ και την online πλατφόρμα MySunConnect όπου οι επισκέπτες μπορούν να προγραμματίζουν εκδρομές και να κάνουν κράτηση υπηρεσιών του ξενοδοχείου. Τα ξενοδοχεία αυτά προσφέρουν ακόμα Xbox και ομαδικές δραστηριότητες που ρυθμίζονται από την ομάδα διασκέδασης του resort, την ConnectScouts.

Προηγηθείτε των εξελίξεων | Όλες οι διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες διαθέτουν τις δικές τους εφαρμογές, που δίνουν τη δυνατότητα για τσεκ ιν πριν την άφιξη και άλλες υπηρεσίες.Η Rotana το περασμένο 6μηνο λάνσαρε το τσεκ ιν μέσω εφαρμογής σε όλα τα ξενοδοχεία της, στα οποία οι επισκέπτες έπαιρναν οι ίδιοι το κλειδί τους. Η Hilton επιτρέπει στα μέλη Hilton HHonors να επιλέγουν το είδος δωματίου αλλά και το ίδιο το δωμάτιο με τη βοήθεια φωτογραφιών.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακάμψουν εντελώς τη διαδικασία τσεκ ιν, όταν θα γίνει η αντικατάσταση του κλειδιού από τα κινητά τηλέφωνα σε 150 ξενοδοχεία Starwood που ανήκουν στα brand Aloft, Element και W Hotels.Η Four Seasons λάνσαρε μια εφαρμογή για αίτημα επιπλέον υπηρεσιών και με συμβουλές για τις καλύτερες επιλογές φαγητού και σημείων ενδιαφέροντος, ενώ η εφαρμογή Conrad Concierge δίνει τη δυνατότητα για αναζήτηση μαθημάτων γκολφ και shopping tour.

Το μικρό ξενοδοχείο 32 δωματίων, Arrive, που ανήκει στον ιδιοκτήτη του Facebook, Ezra Callahan και πρόκειται να ανοίξει στις Palm Springs αυτό το καλοκαίρι, διαθέτει online τσεκ ιν και τηλέφωνα που γίνονται κλειδιά, εφαρμογή και μετάδοση προγράμματος του Netflix και του Hulu σε κάθε δωμάτιο, και άλλα.

Διασκέδαση εντός του δωματίου | Δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς για την υπηρεσία δωματίου στο The BodyHoliday στην Saint Lucia που έχει εγκαταστήσει τάμπλετ στα 150 δωμάτια και σουίτες του προκειμένου οι επισκέπτες να παραγγέλνουν φαγητό ή να κάνουν κράτηση στο σπα χωρίς να χρειαστεί να σηκώσουν το τηλέφωνο.

Η κράτηση μια θεραπείας ομορφιάς είναι το ίδιο εύκολη και στο Sol House Trinidad Mallorca, όπου οι επισκέπτες δημοσιεύουν στο twitter τα αίτημά τους και στη συνέχεια το Tweet Concierge προχωρά σε κράτηση.Ο μπάτλερ-ρομπότ στο Aloft Cupertino στην Καλιφόρνια είναι διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο.

Το όνομά του είναι Botlr και εισήχθη στο ξενοδοχείο προκειμένου να προσφέρει διευκολύνσεις στο δωμάτιο ή να εργάζεται παρασκηνιακά. Φορά στολή μπάτλερ και είναι προγραμματισμένος να δέχεται  tweets παρά tip ως ευχαριστήριο για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Διαθέτει μάλιστα την κλασική αίσθηση του χιούμορ που χαρακτηρίζει το brand, και πρόκειται να εξαπλωθεί και σε άλλες μονάδες της Aloft τους ερχόμενους μήνες.

Δείγμα | Η Thomas Cook προσφέρει διαμονή μιας εβδομάδας στο τετράστερο all-inclusive SunConnect Grand Ideal Premium στην Τουρκία, με κόστος από 1.545 λίρες για μια τετραμελή οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων από το Γκάτουικ, και αναχώρηση στις 14 Οκτωβρίου.Μια διανυκτέρευση στο B&B Ushuaia Ibiza Beach Hotel ξεκινά από 152 λίρες για δίκλινο δωμάτιο.

Πηγή: tornosnews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ