Ο κατώτερος μισθός για μια βραδιά στη Μύκονο ή την Σαντορίνη - Τιμές ''φωτιά'' στα ξενοδοχεία

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση και ο φόβος για τις επιπτώσεις της κρίης στον τουρισμό δεν «άγγιξαν» τις τιμές των ξενοδοχείων στα ελληνικά νησιά τον Αύγουστο.

 

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της εφημερίδα, οι αυξήσεις στο κόστος διαμονής στις περισσότερες περιπτώσεις είναι διψήφιες, ενώ φθηνότερα σε σχέση με τον Ιούλιο  εμφανίζονται τα ξενοδοχεία της ελληνικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του καταλόγου ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI)), η μέση ξενοδοχειακή τιμή στην Αθήνα τον Αύγουστο ανέρχεται στα 113 ευρώ, 21% χαμηλότερη συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, όταν στη Σαντορίνη αυξήθηκε κατά 10,8%.

Η Σαντορίνη και η Μύκονος φαίνεται πως είναι οι προορισμοί με τις υψηλότερες ξενοδοχειακές τιμές, με μικρές, ωστόσο, μεταβολές σε μηνιαία και ετήσια βάση.

Πιο συγκεκριμένα, η μέση τιμή της Σαντορίνης διαμορφώνεται στα 412 ευρώ ανά διανυκτέρευση από 372 ευρώ τον Ιούλιο και 354 ευρώ τον προηγούμενο Αύγουστο, ενώ για τη Μύκονο η αντίστοιχη τιμή ανέρχεται στα 507 ευρώ έναντι 478 ευρώ τον περασμένο μήνα και 494 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Επιμέλεια: Λίλη Αγγελοπούλου

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ